sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 27.04.2024 16:47:53

Martinu sprint v Jerezu, Marquez padel s prvega mesta

Profimedia
Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je zmagovalec sprinta za motociklistično veliko nagrado Španije. Martin, ki je še povišal prednost v skupnem seštevku, je v Jerezu izkoristil številne padce, med drugim tudi vodilnega Marca Marqueza (Gresini). Drugi je bil na koncu mladi Španec Pedro Acosta (GasGas), tretji pa Francoz Fabio Quartararo (Yamaha).

Sprintersko preizkušnjo je sicer najbolje začel Južnoafričan Brad Binder (KTM), a je vodstvo hitro izgubil proti Jorgeju Martinu in kasneje končal v pesku. Martin se je sprva nekoliko odlepil od tekmecev, nato pa ga je z boljšim ritmom lovil najboljši v dopoldanskih deževnih kvalifikacijah Marc Marquez.

Pet krogov pred koncem je vodilni v skupnem seštevku storil manjšo napako, dohitel in prehitel pa ga je osemkratni svetovni prvak in se mu odpeljal, nato pa štiri kroge pred koncem zdrsnil s steze. Nanjo se je vrnil in ob številnih padcih osvojil tri točke za sedmo mesto.


Novo razočaranje je doživel tudi svetovni prvak, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati), ki je padel na začetku preizkušnje in ostal brez uvrstitve.

V skupnem seštevku ima Martin zdaj 92 točk, novinec v kraljevem razredu Acosta je napredoval na drugo mesto in ima 63 točk, tretji pa je po padcu ostal Italijan Enea Bastianini (Ducati) z 59 točkami.

Nedeljska klasična dirka se bo začela ob 14. uri. V prvi vrsti bosta ob Marcu Marquezu začela še Italijan Marco Bezzecchi (VR46) in Martin.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike