Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 26.04.2024 20:46:04

Pogačarjevi kolegi pokazali svojo moč v kronometru Romandije

Profimedia
Ekipa UAE Emirates, v kateri si kruh služi tudi najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar, je v četrti etapi kolesarske dirke po Romandiji, 15,5 kilometra dolgem kronometru v Oronu, pokazala svojo moč. Vožnjo na čas je dobil ameriški prvak v tej disciplini Brandon McNulty.

Uspeh arabske ekipe sta s tretjim in četrtim mestom dopolnila Avstrijec Felix Grossschartner, ki bo na Giru eden glavnih Pogačarjevih pomočnikov, in Španec Juan Ayuso, slednji je tudi prevzel skupno vodstvo.

Med kolesarje UAE Emirates se je vrinil le Američan Magnus Sheffield, ki je za rojakom zaostal 13 sekund, Avstrijca prehitel za dve, Španca pa za sedem sekund. Prvi trije so imeli tudi nekaj sreče, saj so startali zgodaj, ko je bilo cestišče še suho. Pozneje je začelo deževati, tako da so imeli najboljši v skupnem seštevku težje delo.

Največji poraženec etape je bil Španec Enric Mas. Pred vožnjo na čas je bil med favoriti v najboljšem položaju, ki pa ga je zapravil, tako kot tudi presenetljivo vodilni v skupni razvrstitvi po treh etapah, Belgijec Thibau Nys.



Ayuso ima pred kraljevsko, peto etapo v skupnem seštevku sedem sekund prednosti pred Belgijcem Ilanom van Wilderjem, tretjeuvrščeni Rus Aleksander Vlasov, moštveni kolega Primoža Rogliča pri ekipi Bora-hansghrohe, zaostaja deset sekund.

Od dveh slovenskih predstavnikov se je več pričakovalo od Jana Tratnika, a kolesarju ekipe Visma Lease a bike, ki bo v tej disciplini zastopal Slovenijo na olimpijskih igrah, je po poškodbi forma z začetka sezone nekoliko padla.

Za zmagovalcem je zaostal je točno minuto in zasedel 30. mesto. V skupnem seštevku je 41., za najboljšim zaostaja minuto in 57 sekund. Matevž Govekar (Bahrain Victorious) je zaostal dve minuti in 40 sekund in zasedel 127. mesto. V skupni razvrstitvi je 87. (+12:41).

Članki iz rubrike