Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

jb
jb
0 24.07.2014 19:05:05

Problematični fant spet aretiran

vszi
Marsikdo sanja o življenju profesionalnega športnika, vsi pa tega ne znajo ceniti. Kot Justin Blackmon.
Justin Blackmon je kot najstnik veljal za enega najbolj nadarjenih igralcev ameriškega nogometa, leta 2012 so ga kot petega izbrali na naboru profesionalne lige NFL. Podpisal je za Jaguarje iz Jacksonvilla, ko se je zgodilo to, si je zagotovil eksistenco za vse življenje. Če bi znal to, kar mu je bilo dano, ceniti in spoštovati. Toda hitro je postalo jasno, da je 24-letnik iz Oceansida v Kaliforniji eden tistih, ki jih bo poleg talenta zaznamovalo tudi neprimerno obnašanje.

V četrtek so Blackmona tako aretirali že tretjič, tokrat v Edmondu v Oklahomi, in sicer zaradi posedovanja marihuane. Policisti so Blackmona sprva zaustavili zaradi prometnega prekrška, toda ko so do njih prišle sumljive vonjave, so zvezdniku preiskali vozilo, našli drogo in ga odpeljali v pripor. Blackmon je bil sicer prvič aretiran leta 2010, drugič dve leti kasneje, obakrat zaradi prekrškov, povezanih z alkoholom (v drugo je imel v krvi toliko alkohola, da je dovoljeno raven presegel za kar trikrat). Tedaj ga je tudi vodstvo lige NFL uvrstilo v poseben program za igralce s težavami s takšnimi ali drugačnimi opojnimi substancami. Ker se ni držal pravil, je aprila 2013 izpustil štiri tekme, novembra istega leta pa so ga nato zaradi istega prekrška suspendirali za nedoločen čas. Zdelo se je, da bo sezono 2014 le lahko začel, nakar se je zgodilo, kar se je.

"Položaj je zapleten. Te stvari se mu dogajajo že nekaj časa. Vse, kar lahko naredimo, je to, da molimo, da bo spet stopil na pravo pot in si rešil življenje," upa Blackmonov soigralec Chad Henne. A zna se zgoditi, da bodo Jaguarji prekinili pogodbo z njim, tudi zaporna kazen za problematičnega športnika ni izključena.

Članki iz rubrike