pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA/pu
STA/pu
0 10.08.2014 14:37:20

Padalcem drugo in tretje mesto

Igor Kupljenik
Slovenski padalci so na letošnji četrti tekmi za svetovni pokal v skokih na cilj v Bellunu, ki je obenem tudi generalka pred svetovnim prvenstvom, osvojili drugo in tretje mesto.
Tik za zmagovalci iz Češke je končala ekipa Elana v postavi Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek, Salkič je med posamezniki osvojil tretje mesto.

V Bellunu je bilo tekmovanje razburljivo in negotovo vse do zadnjega skoka. Med glavnimi akterji zanimivega razpleta, v katerem je bilo udeleženih osem ekip, je bila tudi slovenska peterica v ekipi Elana, ki je nastopala zelo spremenljivo, toda z odličnim finišem se je vseeno zavihtela na stopničke.

Uvodni seriji za slovenske padalce nista bili ravno spodbudni, kajti z devetnajstimi centimetri so bili precej daleč od stopničk, a so izkušnje in večja zbranost v nadaljevanju le botrovali novi uvrstitvi na zmagovalni oder in ubranitvi prvega mesta v skupnem seštevku.

Z izjemo prve češke ekipe, ki je pokazala odlično formo, so vse ostale še precej nihale, saj je tekmovanje v posameznih ekipah štelo tudi kot izbirna tekma za uvrstitev v reprezentanco.


Takšen boj je potekal tudi znotraj slovenskih ekip Elan in Ptuj, končno odločitev pa bo slovenski selektor Drago Bunčič sprejel v sredini prihodnjega tedna, neposredno pred odhodom v Banjaluko.

Slovenski padalci so bili po novih stopničkah vsekakor zadovoljni z uvrstitvijo, nekoliko manj pa s skoki, saj so v posameznih serijah nabirali preveč centimetrov, kar bodo skušali odpraviti s treningi v prihodnjih dneh do odhoda v Bosno.

"Prva in druga serija sta povsem za v pozabo, naši skoki so bili katastrofalni, a še niso pomenili konca, saj je bilo pred nami še šest serij. Te smo opravili tako kot je potrebno, predvsem zadnji dve sta bili pravi, kar je botrovalo pomiku po lestvici navzgor in osvojitvi drugega mesta in mojemu tretjemu med posamezniki. Z uvrstitvijo smo tako zadovoljni, vemo pa, da nas do odhoda na svetovno prvenstvo čaka še nekaj dela," je tekmovanje ocenil Salkič, ki se je med posamezniki uvrstil najbolje med Slovenci.

Pred padalci je še teden treninga, nakar bodo vse sile usmerili k svetovnemu prvenstvu, ki se začne prihodnjo nedeljo, na njem pa Slovenci branijo dve zlati medalji iz Dubaja z ekipno zmago in posamezno Domna Vodiška, medtem ko je bila Maja Sajovic pred dvema letoma druga.

Članki iz rubrike