Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rp
rp
0 13.08.2014 22:18:24

Balinarji na turnir v Srbijo

zf
Zadnji test za slovensko reprezentanco bo konec tega tedna v srbski Rumi, kjer bodo naši igrali na tradicionalnem peteroboju skupaj z reprezentancami Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške in Črne gore.
Do začetka 11. evropskega prvenstva v Kopru (od 30. septembra do 4. oktobra) ni več daleč. Pripravljajo se prireditelji, pripravljajo se tudi naši reprezentančni kandidati.
Naša zasedba v Rumi bo skoraj popolna, manjkal bo le Dejan Tonejc. Davor Janžič, ki bo igral v dvojici z Juretom Kozjekom, bo nastopil tudi v natančnem zbijanju, slednji še v klasični igri, Aleš Borčnik (hitrostno zbijanje) ter v štafeti z Anžetom Petričem ter Marko Švara, ki bo bližal in zbijal v krog.

"Dejanu Tonejcu sem za to akcijo reprezentance odobril odsotnost. V Rumi si bomo prizadevali osvojiti prvo mesto. Seveda je najbolj pomembno, da fantje pokažejo dobro igro, saj so se doslej pripravljali sami in nastopali na številnih turnirjih. Mladi Marko je bil z nami že na turnirju v Dubrovniku, igral bo v krog, morda pa bomo v tej disciplini še malce kombinirali," meni selektor Aleš Škoberne.

Na dosedanjih štirih peterobojih (Milje, Grude, Tivat, Vrgorac) so naši balinarji, tako kot Hrvati, po dvakrat osvojili prvo mesto. Mednarodni peteroboj pod pokroviteljstvom častnega predsednika mednarodne zveze FIB Alphonsa Lagiera-Brunoa se bo začel v petek, ko bosta dva kroga tekmovanja, v soboto prav tako dva, v nedeljo dopoldan pa bo zadnji med Slovenijo in Hrvaško, ki bi utegnil odločati o končnem zmagovalcu.

Članki iz rubrike