Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

zf
zf
0 22.09.2014 13:36:05

Na EP tudi za Janžiča

zf
Na prizorišču 11. evropskega prvenstva v Kopru se je predstavila slovenska balinarska reprezentanca.
Naši fantje so skupaj s strokovnim vodstvom razgrnili svoje načrte pred EP. Kapetan Dejan Tonejc, Jure Kozjek, Aleš Borčnik, Anže Petrič in Marko Švara, ki je zamenjal poškodovanega Davorja Janžiča, so ob tej priliki izžarevali optimizem, prav tako selektor Aleš Škoberne.

Prometna nesreča Janžiča, ki ga je ob odhodu s treninga v Kranju zbil nepreviden motorist brez luči in mu povzročil dvojni zlom roke, je vse v naši ekipi močno prizadela, a vseeno ni zmanjšala njihovih ambicij.

"Nepričakovana odsotnost našega najboljšega balinarja po zlomu roke nas je malce potrla. No, na kratkih pripravah v Kopru smo stisnili roke z željo: igrali bomo tudi za Davorja! Upam, da bo nastop na domačem igrišču za nas še dodaten motiv, imamo eno najboljših moštev na svetu. Verjamem, da lahko tudi na domačem prvenstvu osvojimo kakšno odličje. V tekaških disciplinah bodo vrh krojile še reprezentance Francije, Hrvaške in Italije, v ostalih pa je več kandidatov za najvišja mesta. Prepričan sem, da bodo fantje zdržali pritisk. Upam, da bo naš iztržek kar se da velik," je na zelo dobro obiskani tiskovni konferenci v prostorih NK Koper poudaril selektor.


Največje breme bodo nosili Jure Kozjek, Aleš Borčnik in kapetan reprezentance Dejan Tonejc. V odsotnosti Janžiča bosta Tonejc in Kozjek igrala v dvojici. "Prvič bova skupaj, vendar sva že prekaljena 'mačka' in se ne bojiva nikogar. Potrudila se bova, da se prerineva čim višje, do kolajne,« je povedal Kozjek, ki igra v Italiji tako kot Janžič in Borčnik. »Nimamo se česa bati. Menim, da lahko ob pravi formi v obeh disciplinah posežem po najvišjih mestih," izkušeni Kozjek verjame v dober izkupiček.

Naši so torej v koprskih dvoranah Markovec in Luka končali sklepne priprave, zdaj bodo skušali z individualnimi treningi še dvigniti formo do začetka prvenstva stare celine. Razveselili so se informacije, da bo PTT ob prvenstvu izdala znamko in žig, obljubili pa so, da bo vsaka slovenska kolajna v kratkem času (seveda še isti dan) obeležena na razglednici…

Slovenska ekipa za EP
Dvojica: Dejan Tonejc in Jure Kozjek
Posamezno klasično: Jure Kozjek
Igra bližanja in zbijanja v krog: Dejan Tonejc
Hitrostno zbijanje: Aleš Borčnik
Štafeta: Aleš Borčnik in Anže Petrič
Natančno zbijanje: Marko Švara

Članki iz rubrike