zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sm
sm
0 01.10.2014 21:14:58

Že prva kolajna

sm
Po pričakovanjih poznavalcev se je med dobitnike kolajn na evropskem članskem prvenstvu v balinanju po uspešnem nastopu v četrtfinalu hitrostnega zbijanja kot prvi zavihtel Aleš Borčnik.
Z najboljšim rezultatom v torkovih kvalifikacijah (46 točk) si je Aleš Borčnik primetal in pritekel nastop v zadnjem paru četrtfinala. Na ta način je slovenski reprezentant v današnjem nastopu lahko nadziral tekmece in si s taktičnim tekom in 41 zadetimi kroglami kot tretji v četrtfinalu zagotovil mesto v prvem polfinalnem paru, kar naj bi mu prineslo pomembno psihološko prednost v primerjavi s tekmeci.

Z uvrstitvijo med najboljšo četverico je Sloveniji že priboril prvo odličje na prvenstvu stare celine v Kopru, aktualni svetovni prvak pa si želi stopiti še kakšno stopničko višje. Poleg Borčnika bodo v jutrišnjem popoldanskem polfinalu nastopili še Francoz Alexandre Chirat (44), Hrvat Leo Brnić (43) ter Italijan Mauro Roggero (41), za mesto v finalu pa bo najbrž potrebno zadeti več kot 45 krogel, kar so vsi štirje polfinalisti več kot sposobni.

"Prve tri minute sem odtekel na polno, nato pa sem malce upočasnil in prihranil nekaj moči za polfinalni nastop. Želel sem si priteči mesto v prvem polfinalnem paru, kar mi je tudi uspelo. Upam, da bom v polfinalu odtekel tako kot si želim in si priigral mesto v sobotnem velikem finalu," je po uspešnem nastopu povedal Borčnik.

Že popoldne je Dejan Tonejc v dvorani na Markovcu v igri v krog z 18:12 premagal Nemca Venutija in tako ostaja v igri za prvo mesto v skupini.

V večerni poslastici v igri posameznikov je Jure Kozjek klonil proti Romainu Garciji s 3:13. Po izenačenem začetku je Francoz povedel z 2:5, v naslednjem obratu je Kozjek dosegel svojo tretjo točko, nato pa je Garcia pritisnil na plin in pobegnil na 3:9 ter si z zmago priboril prvo mesto v skupini, medtem ko Kozjeka čaka nastop v repasažu.

Današnji dopoldanski spored bo ponudil nastop dvojice Kozjek – Tonejc, četrtfinale štafetnega zbijanja, v katerem bosta Anže Petrič in Aleš Borčnik lovila drugo slovensko odličje, ter četrtfinale natančnega zbijanja, v katerem se lahko med dobitnike medalj z uvrstitvijo med najboljše štiri že prebije tudi Marko Švara.

Današnji spored
8:30 Dvojice - kvalifikacije 2. krog
10:45 Štafetno zbijanje - 1/4 finale
12:00 Natančno zbijanje - 1/4 finala
14:15 Krog - kvalifikacije 3. krog
16:00 Posamezno + Krog - repesaž
18:00 Hitrostno zbijanje - 1/2 finale
20:30 Dvojice - kvalifikacije 3. krog

Članki iz rubrike