902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

jb
jb
0 18.09.2014 08:41:06

Junak Zahović: Rad imam obe državi

Nikola Miljković
Luka Zahović pravi, da še vedno ne dojema, kaj se je zgodilo, po tekmi s Sportingom pa je mladi član Maribora spregovoril tudi o vroči reprezentančni temi.
Star je šele 18 let, zaigral je šele na svoji drugi evropski tekmi, a ne glede na vse postal junak. Z veliko začetnico. Maribor morda že res ni premagal Sportinga, toda točka, ki si jo je včeraj priigral, je bila vseeno velika kot Triglav. Ker so si jo vijoličasti glede na prikazano povsem zaslužili in predvsem zaradi tega, ker so bili že na pragu poraza. Da so se slednjemu izognili, je v sodnikovem podaljšku poskrbel Luka Zahović, vzhajajoča zvezda mariborskega in tudi slovenskega nogometa. Izven igrišč tihi, skorajda plahi fant na igrišču iz tekme v tekmo dokazuje, da po očetu ni podedoval le priimka, pač pa tudi ogromno nogometnega znanja. In predrznosti, če želite. Tiste, ki jo nogometaš preprosto mora imeti, če želi uspeti. Zdi se, da jo ta fant ima.

IZJEMNO VESEL IN ZADOVOLJEN
"Težko bi z besedami opisal to, kar čutim v tem trenutku," je po obračunu v Ljudskem vrtu iskreno priznal Luka Zahović in nadaljeval: "Star sem šele 18 let, debitiral sem v ligi prvakov in celo zabil gol. Mislim, da bom potreboval nekaj dni, da bom prišel povsem k sebi, da bom dojel, kaj se dogaja. No, ampak časa za to, da bi preveč užival v vsem skupaj, niti ni. Tekme si sledijo izjemno hitro in že kmalu nas čaka naslednja težka preizkušnja. Sem pa, priznam, izjemno vesel in zadovoljen, ker sem zadel. Jasno, še toliko bolj, ker je bil to gol, ki je Mariboru prinesel dragoceno točko."


Ko je Zahović prišel v igro, so gostje iz Lizbone že vodili. In bili bržčas prepričani, da mirno pljujejo k zmagi. Toda Zahović je imel drugačne načrte, v nekaj minutah je dvakrat resno ogrozil gol Sportinga in v drugi tudi zadel. "Vedel sem, da bom imel priložnosti, na vsaki tekmi si jih priigram. Žal mi je, da nisem izkoristil tiste, ki se mi je ponudila malce pred golom, ampak nič hudega, važno, da je žoga nato le šla v mrežo. Če bi izgubili, to ne bi bilo pravično, glede na prikazano bi si zaslužili zmago," je prepričan sin športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića. A to, da je njegov oče tako vpliven funkcionar kluba, za katerega igra, za najstnika ne predstavlja poseben pritisk, pravi. "Zaradi tega res ne čutim nobenega bremena, še manj se ukvarjam s tem, kaj si drugi mislijo o vsem skupaj. Vem, da se bodo vedno našli takšni, ki bodo imeli kaj za pripomniti, tudi če bom igral še tako dobro. Zato pa se s tem niti ne obremenjujem, precej bolj sem vesel, da me imajo navijači radi, da mi zaupajo in da me podpirajo. Za to sem jim res hvaležen."

BESEDE VZETE IZ KONTEKSTA
Pred dnevi je še kako odmevala novica, da želijo mladega Zahovića v eno od svojih reprezentanc zvabiti Portugalci, in jasno je, da je govor tekel tudi o tem. Kako ne bi po tekmi, na kateri je zatresel mrežo kluba iz - Portugalske. "Zgodba je dvignila veliko prahu, ampak povedano po pravici, o tem ne bo več kaj prida govoril. Ostajam miren, tako ali drugače. Miren sem na treningih, na tekmah, v zasebnem življenju. Vseeno mi je, kaj se piše in govori, nesmiselno bi bilo, če se obremenjeval še s tem. Ni pa nobena skrivnost, da imam rad tako Slovenijo kot Portugalsko. Na Portugalskem sem se rodil, odraščal, začel nogometno kariero. Moje besede za Record so bile morda malce vzete iz konteksta, nisem povedal ravno tako, kot so zapisali, ampak dobro, tako pač je. Če se bo v resnici zgodilo, da me bodo Portugalci poklicali in povabili v reprezentanco, pa se bomo raje takrat pogovarjali o tem. Zdaj želim razmišljati le o ligi prvakov in svojemu klubu," je za konec še pristavil Luka Zahović.
Galerija

Članki iz rubrike