oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

jb
jb
0 18.09.2014 10:33:29

Kapetan Tavares: Nikogar se nam ni treba bati

Nikola Miljković
Marcos Tavares je prepričan, da je točka proti Sportingu le začetek dobrih iger Maribora v skupinskem delu lige prvakov.
Marcos Tavares je znova prispeval svoj delež k novemu evropskemu uspehu Maribora. Med strelce se sicer ni vpisal, a se je vnovič boril kot lev. Imel je tudi dve priložnosti, žoga žal po njegovih strelih ni želela v mrežo Sportinga. A na koncu se je vseeno dobro izšlo za njegovo ekipo, vijoličasti so zabili gol v 92. minuti in prišli do prve točke v ligi prvakov.

OPTIMISTIČNO NAPREJ
"Ves čas smo verjeli in bili prepričani, da bomo zadeli. Že v prvem polčasu smo prek Rajčevića stresli vratnico, tudi sam sem imel priložnost z glavo, pa z nogo sem prišel do strela, ampak žoga preprosto ni želela v mrežo. Toda smo verjeli, vsi smo verjeli. Vidi se, da gremo v vsako tekmo z željo po zmagi, nikdar se ne predamo, ne glede na to, v kakšnem položaju se znajdemo. Tokrat smo vztrajali vse do konca in bili za to tudi nagrajeni," je črto pod tekmo v Ljudskem vrtu potegnil Brazilec s slovenskim potnim listom.


Ognjeni krst je zdaj za Mariborom, toda nadaljevanje ne bo nič lažje. Sledita obračuna s Schalkejem in Chelseajem, toda Tavares je optimistično razpoložen. "Uvodne tekme so vedno najtežje. Tokrat je bil prisoten tudi pritisk, malce smo bili v negotovosti, saj je bil to pač naš prvi obračun v ligi prvakov. Toda dobili smo dokaz, da se tudi tukaj ne igra nič drugačen nogomet od tistega, ki smo ga vajeni. Morda so tekmeci na višji ravni, ampak dokazali smo, da se lahko kosamo tudi s takšnim klubom, kot je Sporting. Zato gremo optimistično naprej. Ne visokoleteče, ampak optimistično. Naš cilj je pripraviti še kakšno presenečenje, gremo pa iz tekme v tekmo. In že na naslednji želimo biti še boljši. Tudi v Gelsenkirchen bomo šli z jasno željo po dobrem rezultati. Kdo pravi, da tam ne moremo zmagati? Nikogar se nam ni treba bati," je prepričan 30-letnik.

DOBRO ZANJ, DOBRO ZA MARIBOR
V sredo zvečer je bil v Ljudskem vrtu junak Luka Zahović, o katerem danes govori cela Slovenija. "Luka v tem trenutku preživlja res dober trenutek, je v izjemni formi in to dokazuje iz tekme v tekmo. Že v prvenstvu je dokazal, da je izjemno nadarjen nogometaš, to je še enkrat več potrdil tudi tokrat. Dobiva priložnosti in jih s pridom izkorišča. To je dobro zanj in jasno tudi za nas. Zelo nam pomaga in res smo veseli, ker ga imamo," je 18-letnika za konec pohvalil Tavares.

Članki iz rubrike