oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ro
ro
0 19.09.2014 12:21:06

Ne jaz, pomembna je ekipa

Grega Wernig
Luka Zahović je bil veliki junak dvoboja s Sportingom, a ni bil edini.
Agim Ibraimi tako razpoložen, kot je bil v prvem polčasu, v mariborskem dresu bržkone še ni bil, Petar Stojanović je znova pokazal, zakaj se vse več evropskih velikanov zanima za njegove usluge, tudi vsi ostali člani vijoličaste zasedbe si zaslužijo pohvale, toda še posebej velja izpostaviti moža, ki je v preteklosti doživljal težke trenutke. Jasmina Handanovića!

Bil je tarča kritik, vendar ga niso zlomile. Namesto tega se je vedno vrnil še močnejši, še boljši, kot po pravilu pa je najboljši, ko je to najbolj potrebno. Samo spomnite se Rangersa, Celtica ... Proti Sportingu je znova ponovil vajo in svojo ekipo ohranjal pri življenju. Izkušeni čuvaj mreže ima ogromno zaslug, da je točka ostala v Ljudskem vrtu.

"Pozna se delo, ki ga opravljamo vsi v klubu. Strokovnega vodstva, ki nas odlično pripravi na tekmo, fantastičnega trenerja vratarjev, športnega direktorja in vseh ostalih. Od prvega do zadnjega," je nadvse obetavno podobo vijoličastih proti Sportingu skušal pojasniti Jasmin Handanović.

Čeprav je branil odlično, tega ni želel obešati na veliki zvon: "Mislim, da je ekipa v dobri formi in dobrem psihičnem stanju. Na takih tekmah, kot so v ligi prvakov, je težko biti nemotiviran. Celotno moštvo je odlično opravilo svoje delo in ob takšni igri v ospredje vedno priplava kakšen posameznik. Nočem se postavljati v ospredje, nogomet je kolektivni šport, pomembna je ekipa."

handanovic_8716 gw
Grega Wernig


Brez napetosti v pričakovanju dvoboja ni šlo. To je vendarle liga prvakov, ki je nekaj posebnega, a dvoboj kljub vsemu ni bil tako usoden kot tisti s Celticom. "Napetost je bila prisotna, seveda je bila, ampak zgolj pozitivna. Seveda smo se zavedali spoznanja, da bo tekma drugačna kot proti Škotom. Takrat je šlo za napredovanje ali izpad, tokrat za točke. Bili smo potrpežljivi. Vedeli smo, da bodo Portugalci pritiskali proti našim vratom, toda z vztrajnostjo in pravšnjo pripravo na zahtevno preizkušnjo smo iztržili točko. Nadvse dobro smo se zavedali, od kod nam bo pretila največja nevarnost, prav tako kot izjemnih individualnih sposobnosti nekaterih igralcev, zato nas Sporting z ničimer ni presenetil," je pripovedoval Jasmin Handanović.

In razlika med ligo prvakov in ligo Europa? "Je, je čutiti razliko. Že pričakovanje javnosti pred tekmo je drugačno, zanimanje je izjemno. Energija je ogromna, vse skupaj bi morda lahko primerjal s prvim letom v ligi Europa. To je nekaj posebnega. Neizmerno smo si želeli tekmovati na tako visoki ravni in tudi uspešno debitirati. Uspelo nam je," je z mirnim glasom pripovedoval izkušeni čuvaj mreže in opozoril: "Že v soboto nas čaka zahteven dvoboj na Bonifiki, nemudoma moramo preusmeriti misli v spopad s Koprom. Energijo, ki jo imamo v ligi prvakov, moramo pokazati tudi na domačem prizorišču."

Članki iz rubrike