bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

dm
dm
0 29.09.2014 15:56:25

Šimundža: Izkoristiti luknje v obrambi

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so nekaj minut po poldnevu prispeli v Nemčijo, natančneje na letališče v Düsseldorfu, potem pa so se z avtobusom odpravili proti Gelsenkirchnu. Tekmo proti Schalkeju pričakujejo optimistično razpoloženi, svoje misli je na letališču strnil strateg Ante Šimundža.
"Vsekakor je izhodišče tokrat drugačno, kot je bilo pred obračunom proti Sportingu, ker smo že občutili ligo prvakov. Res je sicer, da na domačem igrišču, a vseeno. V drugo tekmo gremo maksimalno motivirani, maksimalno ambiciozni. Vemo, da bo težko, toda mi imamo svoje ambicije, zavedamo se tako naše kakovosti kot kakovosti nasprotnika in v Gelsenkirchnu gremo na zmago," je na začetku dejal triinštiridesetletni mariborski strokovnjak, ki je nekaj besed namenil jutrišnjim tekmecem: "Nič novega ne bom povedal, če bom dejal, da gre za ekipo, ki skozi vseh devetdeset minut igra v zelo visokem ritmu, da so izredno dinamični in da igrajo do zadnje minute. Vse te njihove vrline poznamo, to je tisto, kar jih krasi, in na to se pripravljamo."

In na kakšen način se bodo lotili tekme? "Poskušali jih bomo  napasti na način, na katerega znamo igrati. Da bomo pravi ob pravem trenutku in da bomo izkoristili luknje, ki se bodo pojavile v njihovi obrambi."

POTRDITEV DOBREGA DELA

Vijoličasti bodo imeli jutri tudi bučno podporo s tribun, na AufSchalke areni naj bi bilo kar 1300 Štajercev. "To je potrditev našega dela, navijači razmišljajo pozitivno, verjamejo v to, kar delamo in nam dajejo podporo. Seveda pa mi ob tem čutimo eno obvezo. Ne glede na to, ali pride en navijač ali tisoč, oni so tisti, ki nas spremljajo. Nekateri imajo možnost priti na gostovanja, drugi tega žal ne morejo. Verjamem, da bi se marsikdo še odločil,da bi prišel, če bi lahko. Obvezo do svojih navijačev imamo vedno, ne glede na to, ali gostujemo ali igramo doma," je zadovoljen Šimundža, ki je mnenja, da so takšne preizkušnje, kot bo jutrišnja proti Schalkeju, najlažje: "Mi v skupinskem delu lige prvakov samo potrjujemo naše delo. Uživamo, igramo nogomet. Seveda se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo, ampak takšni obračuni niso težki. To so tekme, na kateri se lahko dokažeš, kjer lahko pokažeš vse, kar delaš na treningih, in kako kakovosten si."

POSKUŠAJO GA USPOSOBITI
Šimundža je v Nemčijo popeljal kar petindvajset nogometašev, predvsem zato, ker se s poškodbami ubadata Welle Ndiayje, ki se je poškodoval na zadnji tekmi proti Radomljam in odlični Petar Stojanović, ki je v letošnji sezoni dokazal, da gre za zelo talentiranega mladeniča. Osemnajstletnik v zadnjih dneh zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice ni igral, v mariborskem taboru pa poskušajo vse, da bi ga usposobili za tekmo.

"Stojanović je trenutno v procesu rehabilitacije, imamo še dva dni, da ga usposobimo. Včeraj je bil na terapijah, danes ima cel dan za okrevanje, tudi jutri je še kar nekaj časa, tekma je šele zvečer. Bomo videli, če bo kakršnakoli možnost, bomo naredili vse, da ga pripravimo za igro," je povedal Šimundža.
Galerija

Članki iz rubrike