bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 29.09.2014 22:49:17

FOTO: Vijoličasti preizkusili zelenico; kdo od prve minute?

Mariborski nogometaši so nocoj preizkusili igralno površino v zares čudoviti Veltins Areni oziroma Areni Auf Schalke, kot je njen naziv za tekme lige prvakov, lažja vadba je predvidena tudi za jutrišnji dopoldan.

Schalke bo od prve minute gotovo napadal na vso moč, gostitelji bodo bržkone nevarni zlasti prek obeh krilnih položajev, kot se je dogajalo v obračunu z Borussio. Vijoličaste čaka pekel hudega ritma od prvega do zadnjega žvižga španskega sodnika Carlosa Velasca Carballa. So ga sposobni zdržati? »Zavedamo se težavnosti preizkušnje, toda v preteklosti smo že dokazali, da lahko igramo 90 minut na visoki ravni. Drži, da bo ritem neizprosen, a tudi od nas bo odvisno, kako bo tekma potekala,« je bil pred treningom vijoličastih v Areni Auf Schalke odločen Ante Šimundža.

Samozavestno je deloval tudi Mitja Viler: »Morda so naši gostitelji po derbiju z Borussio malce iztrošeni, a na to se ne smemo zanašati. To je liga prvakov, pripravljeni moramo biti na garanje od prve do zadnje minute. Veselim se dvoboja z nemško ekipo, bundesliga je po mojem okusu. Stadioni so moderni, polni, dvoboji so dinamični. Bayern in Borussia krojita evropski vrh, reprezentanca je svetovni prvak, vse to pove dovolj. A kljub temu sem prepričan, da nas domačini ne bodo podcenjevali. Maribor je zdaj iz Slovenije, ni več slovaški klub. Gotovo nas spoštujejo in se bodo dobro pripravili na nas. Potrudili se bomo po najboljših močeh, v veliko pomoč nam bodo tudi navijači.«

VRŠIČ, SALLALICH, BOHAR ALI HOTIĆ?
Kar zadeva začetno enajsterico, Ante Šimundža o njej ni želel razpredati. Če bi sodili po sinočnjem treningu, so možnosti za nastop Stojanovića prej manjše kot večje, vzhajajoča vijoličasta zvezda je vadila samostojno, toda slovenski prvaki možnosti, da bi vendarle lahko zaigral, še niso izključili. Če ne bo pripravljen, bo njegovo mesto kakopak zasedel Mejač, drugih dilem v obrambni vrsti ni. V napadu naj bi zaigrala Tavares in Mendy, kar bi pomenilo, da se bo Ibraimi vrnil v zvezno vrsto, kjer sta zanesljiva še Filipović in Mertelj. Nekoliko bolj negotov je četrti člen. Najbolj verjeten se zdi Vršič, a zaradi hitrosti in prodornosti nogometašev Schalkeja nikakor ni izključeno, da bosta zaigrala Bohar ali Sallalich. Ali pa morda senzacionalno celo obetavni Hotić, kar nam je prišlo na uho ... To bi bilo vsekakor tudi sporočilo prvokategornikom, da v udarni zasedbi nihče ni »zabetoniran«, nihče ni nezamenljiv. In hkrati članom B-ekipe, da se trud izplača.

Članki iz rubrike