oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
0 30.09.2014 22:40:00

Maribor iz Gelsenkirchna z veliko točko!

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani tudi po drugi tekmi skupinskega dela lige prvakov ostajajo neporaženi, v peklu Arene Auf Schalke so po odlični predstavi iztržili veliki remi.

V začetni enajsterici Maribora vendarle ni bilo presenečenja, prav tako kot ne Stojanovića. Bolečina v stegenski mišici je še vedno prehuda, tveganje z njegovim nastopom bi bilo preveliko, zato je bil na igrišču Mejač, Ibraimi je zaigral v svoji evropski vlogi v konici napada.


PRIMORSKO-PREKMURSKA NAVEZA 
Začelo se je s pričakovanim nemškim pritiskom, ki pa ni bil kaj prida organiziran in trajal dolgo. Oziroma je trajal tako dolgo, dokler se Mariborčani niso otresli uvodne živčnosti, s čimer so postali odločnejši tudi v dvobojih, kar jim je prineslo ravnotežje na igrišču. Gostitelji so si sicer na vse načine prizadevali ogroziti Handanovića, toda slovenski prvaki so odlično stali na igrišču in ohranili mirno kri. In dovolj predrznosti, da so iz minute v minuto igrali vse bolj kombinatorno. Sredi prvega dela je bila njihova podoba boljša od Schalkejeve, varovanci trenerja Šimundže so uprizorili nekaj obetavnih napadov, hkrati so bili zreli v obrambi in na sredini igrišča, za takšno predstavo so bili tudi nagrajeni. V 37. minuti so izpeljali fantastičen napad, s kateri so domačine kar malce osmešili. Zaključila jo je primorsko-prekmurska naveza. Viler je po prodoru v kazenski prostor s čudovito povratno podajo z leve strani zaposlil Boharja, ki je z desetih metrov zatresel mrežo. Za molk navijačev Schalkeja in eksplozijo navdušenja 1300 mariborskih privržencev, ki so bili dobro slišati vtudi že prej.

schalke maribor bohar
Drago Wernig - TAKA

VILERJEVO DARILO
Ni kaj, Mariborčani so odigrali izjemnih 30 minut, toda bilo je jasno, da jih čaka še peklenski drugi polčas, ki so ga slovenski prvaki začeli obetavno, toda v 56. minuti si je Viler privoščil veliko napako. Na rob kazenskega prostora je podal Huntelaarju, Nizozemec je darilo izkoristil in zadel desni spodnji kot Handanovića, ki ga je ob tem oviral eden od domačih igralcev, stranski sodnik bi lahko dvignil zastavico. A če smo pošteni, bi jo lahko tudi pri Boharjevem golu, ko je Fährmannu pogled zatiral Tavares.


NOV VELIKI USPEH
Sledil je pričakovan juriš motiviranih Nemcev, Mariborčani so potrebovali nekaj minut, da so se znova zbrali. Šimundža se je odzval z menjavo Vršič-Mendy in pridobil na dinamiki, Ibraimi se je vrnil v zvezno vrsto. Naleti bundesligaša so se umirili, hkrati je četa Jensa Kellerja postajala vse bolj živčna in slovenski prvaki so velik obračun zrelo pripeljali do konca ter novega velikega uspeha na mednarodnem prizorišču. Kdo bi si mislil, da bodo Mariborčani tudi po drugi tekmi skupinskega dela lige prvakov neporaženi. Toda popolnoma zasluženo. Tako proti Schalkeju kot Sportingu so dokazali, da so zasluženo med evropsko smetano. Ljudski vrt bo na sobotnem večnem derbiju bržkone znova pokal po šivih.


SCHALKE - MARIBOR 1:1 (0:1)

Gelsenkirchen - Arena Auf Schalke. 47.997 gledalcev. Glavni sodnik: Carlos Velsaco Carballo (Španija).
Strelca: 0:1 Bohar (37), 1:1 Huntelaar (56).
SCHALKE: Fährmann, Ayhan (od 46. Uchida), Matip, Neustädter, Fuchs, Boateng (od 78. Meyer), AogoChoupo-Moting (od 66. Obasi), Barnetta, Draxler, Huntelaar. Trener: Jens Keller.
MARIBOR: Handanović, Mejač, Rajčević, Šuler, Viler, Vršič (od 67. Mendy), Mertelj (od 79. Ndiaye), Filipović, Bohar (od 83. Sallalich), Ibraimi, Tavares. Trener: Ante Šimundža.
Rumeni kartoni: Boateng (72); Filipović (50), Viler (56), Mertelj (76), Ibraimi (85)
Rdeči kartoni:

Članki iz rubrike