oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
0 01.10.2014 01:49:35

Nismo prepotentni, ampak ambiciozni

Drago Wernig - TAKA
Če je morda kdo pričakoval, da bo Ante Šimundža po osvojeni točki v Gelsenikrchnu na tiskovno konferenco po tekmi prišel prešerne volje, se je uštel.
Trener Maribora je bil nekaj minut po obračunu v Areni Auf Schalke resen. Zelo resen. V tiskovno središče je pred sedmo silo prišel z "ledenim" obrazom. Zadovoljstva ni bilo zaznati, zato pa sta iz njega izžarevala ponos in samozavest.

"Lahko bi iztržili tudi kaj več," je bila prva misel Anteja Šimundže. "Bili smo konkurenčni, najmanj enakovredni Schalkeju. Da, lahko bi bilo tudi drugače, toda prvi vtis je pozitiven. Fantje so odigrali odlično tekmo, bili smo na pravi ravni, gostiteljem nismo dovolili veliko. Težko se je izogniti občutku, da bi lahko iztržili še več. Vedno si želimo največ, vendar to ne pomeni, da smo prepotentni, ampak zelo ambiciozni," je nadaljeval strateg slovenskih prvakov.

Maribor je bil na dobri poti do zmage, toda napačna podaja Mitje Vilerja, ki jo je Klaas-Jan Huntelaar spremenil v izenačenje, je marsikaj postavila na glavo.


"Napake so sestavni del igre. Se dogajajo, toda gol iz podarjene priložnosti obenem razkriva kakovost Schalkeja. Ampak to ne spreminja dejstva, da je za nami dobra tekma. Bilo je veliko pozitivnih stvari," je razmišljal nekdanji odlični napadalec.

Nemci ga niso presenetili: "Nasprotnika smo dobro analizirali. Vedeli smo, kje so njegove prednosti in slabosti. Odzvali smo se tako, da smo skušali svojo kakovost usmeriti v slabosti tekmeca, njegove dobre stvari smo si prizadevali nevtralizirati z garaškim delom. Mislim, da nam je kar dobro uspelo. Schalke je bil takšen, kot smo pričakovali."

Pogled na lestvico skupine G razkriva, da lahko v Ljudskem vrtu začnejo razmišljati o morebitnem napredovanju. "Pred začetkom tekmovanja smo poudarjali, da bomo razmišljali zgolj in samo o vsaki naslednji preizkušnji. Naj pri tem ostane, seveda pa si vedno znova želimo zmago. Kjerkoli in proti komurkoli, vendar zdaj ne smemo postati evforični," opozarja Ante Šimundža, ki je zdaj skupaj s svojimi varovanci že v novem filmu, v soboto pod Kalvarijo prihaja Olimpija.

Članki iz rubrike