902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
0 01.10.2014 08:00:51

Bohar: Ko ti je najtežje, pogledaš na tribuno

Drago Wernig - TAKA
Damjan Bohar je znova udaril na mednarodnem prizorišču. V Areni Auf Schalke je zadel za mariborsko vodstvo in dokazal, da evropskih golov vendarle na dosega le v Ljudskem vrtu.
"Saj je vseeno, kje ga zabiješ. Zabiješ ga za ekipo, za navijače, za celotno nogometno Slovenijo. Občutki so izjemni," je po tekmi povedal Prekmurec v vijoličastem dresu. Njega in soigralce je spodbujalo v gosteh rekordnih 1300 navijačev. "Njihovo pomoč na igrišču zelo dobro čutimo. Ko potrebuješ spodbudo, ko ti je najtežje, pogledaš na tribuno in vidiš veliko svojih navijačev, kar ti daje dodatno energijo. Te občutke je z besedami težko opisati. Od Maribora do Gelsenikrchna je kar nekaj kilometrov. To, da so se navijači v tako velikem številu odpravili na tekmo, pomeni, da smo skupaj naredili nekaj velikega. Zelo velikega."

Najbrž vsaj malce boli način, na katerega se je Schalke izognil porazu. "Seveda boli. Ko smo proti Sportingu izenačili v zadnjih sekundah, so bili občutki izjemni, zdaj ostaja nekaj grenkega priokusa. Ampak nič zato, vseeno smo osvojili veliko točko. Schalke je odlična ekipa, po mojem mnenju je med tremi najboljšimi v Nemčiji, v svojih ima nekaj izjemnih posameznikov. Zato sem še toliko bolj zadovoljen zaradi spoznanja, da smo odigrali dobro tekmo."


Vijoličasti so v Gelsenikrchnu odigrali osmo preizkušnjo v tej sezoni na evropski sceni, grenkobe poraza doslej še niso okusili. "To je plod dobrega dela, toliko vloženega truda se mora obrestovati. Zasluge seveda pripadajo strokovnemu vodstvo in vsem v klubu, ki skrbijo za nas in nam omogočajo, da bi bila naša podoba na igrišču čim boljša. Navodila trenerja Anteja Šimundže si prizadevamo uresničevati v čim večji meri, ogromno pomenijo nasveti športnega direktorja Zlatka Zahovića in Mirana Pavlina. Odigrala sta veliko takšnih tekem, zdaj pa svoje izkušnje prenašata na nas, kar je neprecenljivo," pravi Damjan Bohar.

Naslednji nasprotnik Maribora v ligi prvakov bo Chelsea, toda strelec zadetka v Gelsenikrchnu se o londonskem gostovanju za zdaj noče pogovarjati. "Ne razmišljamo še tako daleč. Naprej je na vrsti Olimpija, potem pride na vrsto vse drugo." Ljubljančani bržčas računajo tudi na prazne vijoličaste baterije. "Regeneracijo smo začeli že v Gelsenkirchnu. Storili bomo vse, da bi bili čim bolj sveži, izgovorov ne sme biti. Tudi v soboto želimo biti na najvišji ravni," je odločen Damjan Bohar.

Članki iz rubrike