oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
0 01.10.2014 06:54:57

Sem pač "baksuz", nabiti bi jo moral v deveto vrsto

Reuters
Mitja Viler je bil osrednja osebnost dvoboja v Gelsenkirchnu.
"V prvem trenutku sem razočaran, toda ko pogledamo v celoti ... Smo ponos Slovenije. Tisti, ki so ljubosumni na nas, naj se malce zamislijo in naj raje navijajo za nas. Pokazali smo, kako se mora, kako se lahko. V nekem trenutku smo z gostitelji odigrali celo 'pepčka', pridobili smo nekaj dodatnega spoštovanja. Tako doma, kot na evropskem prizorišču. Glede na potek dogodkov bi si zaslužili več, vendar tudi točka nekaj pomeni. Kot sem omenil, je v prvem hipu prisotnega nekaj razočaranja, toda ne smemo zanemariti, da smo neporaženi že na osmih evropskih preizkušnjah, v ligi prvakov smo dvakrat remizirali. Kdo bi si mislil, da bo tako?!" je po obračunu v Gelsenikrchnu pripovedoval Mitja Viler, ki je v 37. minuti kirurško natančno podal za prvi gol ... "In nato še za drugega," se je Koprčan pošalil na svoj račun.

Kaj se je pravzaprav zgodilo pred domači izenačenjem? "Ko sem uspešno prišel iz enega od številnih dvobojev, sem se znašel v zame nekoliko netipičnem položaju. Namesto, da bi žogo nabil naprej, ali v deveto vrsto tribun, sem iskal igro, kar je v moji navadi. Imel sem občutek, da me je nasprotni igralec malce udaril po tetivi, toda na tej ravni se takšni majhni prekrški ne dosojajo. Škoda, sem pač 'bakusz', ker smo iz tega dobili zadetek Če bi se zgodilo kakšnemu drugemu, žoga najbrž ne bi prišla do gola. Škoda, da nisem nadgradil vsega skupaj. Do tega trenutka je bila za menoj dobra tekma, nato sem malce psihično padel. Po navadi se takšne tekme izgubijo, tako da tudi izid 1:1 zelo dober."


Če si je v drugem polčasu privoščil napako, je v prvem bil pomembni člen čudovite akcije za vijoličasto vodstvo. "V analizah smo spoznali, da bomo imeli na moji strani prostora kolikor hočeš. Še večkrat sem bil v odličnem položaju, ki bi ga lahko ob več tovrstnih podajah bolje unovčili."

Zdaj sledita dvoboja s Chelseajem. Najprej 21. oktobra na Stamford Bridgeu, kjer se bosta udarili vodilni ekipi skupine. "Dobro se sliši, vrhunsko. Vemo, da je Jose Mourinho dober z našim športnim direktorjem, zato bo gotovo še bolj 'popazil' na nas, toda do takrat je vendarle še daleč, zgodi se lahko marsikaj. Zdaj razmišljamo le o Olimpiji," pravi priljubljeni Rulo, ki se ne boji, da bi lahko imeli vijoličasti znova težave pri preklopu na domačem prizorišče. "Ne, nikakor ne. Ker vem, da bo stadion poln, pred nami je evropska tekma, najpomembnejša v tem delu sezone. Na reprezentančni premor moramo obvezno z zmago."

Članki iz rubrike