oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

liz
liz
0 01.10.2014 09:41:39

Draxler: Rezultat 1:1 je pravičen

Drago Wernig - TAKA
V dvoboju Schalkeja in Maribora je bila vloga favorita izrazito na nemški strani. Zato je remi v Gelsenkirchnu za marsikaterega ljubitelja nogometa precejšnje presenečenje.
Tudi v domačem taboru so bili prepričani, da bodo vknjižili prvo zmago v skupini G, zato je bilo njihovo razočaranje po tekmi še toliko večje. "Na vsak način smo želeli priti do treh točk, ampak je rezultat 1:1 pravičen. Gostje so opravili odlično delo, dobro so se borili, mi pa moramo točke nadoknaditi na naslednjih tekmah. Vsi si želimo igrati v ligi prvakov in smo pripravljeni na to, vendar smo v zadnjih tednih odigrali veliko tekem, zato nam je verjetno manjkalo nekaj prepotrebne svežine. Mogoče smo bili nekoliko utrujeni. Pridejo tudi tekme, ko žoga enostavno noče v gol. Vendar ni usodno, da nismo prišli do polnega izkupička. Analizirati moramo napake in iz njih potegniti določene zaključke. Nič ni izgubljenega, še vedno imamo možnost, da si izborimo napredovanje," je po dvoboju povedal prvi zvezdnik Schalkeja Julian Draxler

Še bolj kislega obraza je bil vratar Ralf Fährmann: "To enostavno ni bil naš večer. V prvem polčasu nam ni uspelo zabiti gola, nato pa smo prejeli tisti nesrečni zadetek. Maribor je stal zelo globoko in prežal na protinapade. Manjkalo nam je koncentracije, v odločilnih trenutkih pa smo bili predaleč od žoge. Kar zadeva prejeti zadetek, je napadalec tekel naravnost proti meni in mi onemogočil posredovanje, kar me je razjezilo."

JENS KELLER: FANTJE NISO IMELI DOVOLJ MOČI
"Nikakor nismo zadovoljni z remijem, saj smo želeli osvojiti vse tri točke. Začeli smo zelo živahno, imeli nekaj dobrih napadov, nato pa popustili in bili zelo nepazljivi. Naredili smo napako in prejeli zadetek. Po tem smo poskušali vse, ampak smo bili prepočasni pri organizaciji napadov. Premalo smo pritiskali proti nasprotniku. Zadnji tedni so bili zelo zahtevni in fizično naporni, tako da nam je uspelo izvleči samo remi. Prejšnji teden smo okoli trideset minut proti Eintrachtu igrali s samo osmimi možmi. Zelo zahtevni so bili tudi dvoboji z Werderjem, Chelseajem in derbi z Borussio. Le štiri dni pozneje pa smo igrali v ligi prvakov, kar je neverjetno naporno. Ekipo smo skušali osvežiti s štirimi igralci, a je bilo opazno, da nekateri fantje enostavno niso imeli dovolj moči. Izgubljene točke bomo nadoknadili drugje, Še vedno sem prepričan, da se bomo uvrstili v nadaljevanje tekmovanja," je po dvoboju povedal trener rudarjev Jens Keller, in nadaljeval: "Prednost, ki smo si jo priigrali z remijem v Londonu, ni izgubljena. Tudi Sporting je pred dvema tednoma le remiziral z Mariborom, ki igra zelo kompaktno. Do konca je dovolj tekem, tako da izgubljeno lahko nadoknadimo drugje. Chelsea je z zmago proti Sportingu potrdil vlogo prvega favorita skupine."


huntelaar re
Reuters

Strelec edinega zadetka za nemško ekipo Klaas-Jan Huntelaar je povedal, da je njegovo moštvo dobro začelo tekmo in takrat začutilo, da je boljši nasprotnik. "Morali bi doseči dva ali tri zadetke, kar nam na našo žalost ni uspelo. Nato smo popustili in prejeli poceni zadetek. To nam je še dodatno otežilo delo, saj se je nasprotnik povlekel nazaj in ni želel preveč tvegati. V napadu nismo naredili tistega, kar bi morali. Kar zadeva stanje v skupini, smo v podobni situaciji kot smo bili pred to tekmo. Pripravili se bomo za naslednjo preizkušnjo in skušali zmagati. Ampak mislim, da bi proti Mariboru enostavno morali vknjižiti vse tri točke."

Tranquillo Barnetta je povedal, da so se pri Schalkeju zavedali kakovosti Maribora, žalosti pa ga predvsem to, da s soigralci na začetku dvoboja niso uspeli izkoristiti svojih priložnosti. "Nato smo prejeli zadetek iz protinapada. Med polčasom smo se dogovorili, da bi poskušali prek krilnih položajev. Tudi po izenačenju smo imeli svoje priložnosti za zmago, ki jih spet nismo izkoristili. Seveda smo razočarani, ampak to je bila šele druga tekma, tako da imamo dovolj možnosti, da nadoknadimo izgubljene točke. Veselimo se dvoboja s Sportingom, ki ga želimo odločiti v našo korist."

S soigralcem se je strinjal tudi Dennis Aogo. "Odločno smo krenili v dvoboj, a nesrečno prejeli zadetek. Po tem je bilo zelo težko najti svojo igro. Vedeli smo, da se bo tekmec potuhnil in čakal na naše napake. Ko smo zaostajali, je bila naša naloga še toliko težja. Za vsako stvar moramo trdo delati, mogoče so bila naša pričakovanja vseeno nekoliko previsoka. V ligi prvakov enostavno ni lahkih nasprotnikov, vse tekme so zelo tesne in vsaka najmanjša napaka je hitro kaznovana."

Članki iz rubrike