902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 05.11.2014 08:29:08

Arghus: Če smo pravi, lahko pride tudi Real

Drago Wernig - TAKA
Novinarska konferenca vijoličastih pred obračunom s Chelseajem je bila zelo zanimiva.

Ne toliko zaradi odgovorov, ki sta jih podajala glavna akterja, temveč predvsem zaradi tega, kdo sta bila. Ob strategu Anteju Šimundži je sedel brazilski osrednji branilec Arghus, zaradi česar smo lahko med zbrano sedmo silo videli kar nekaj dvignjenih obrvi.

"Kdo bo na novinarski konferenci? Arghus? Kako to? Ali to pomeni, da bo začel tekmo?" Takšna in podobna vprašanja je bilo slišati iz številnih novinarskih ust v dvorani pod vzhodno tribuno, ko se je razvedelo, da so tokrat vlogo govorca v mariborskem taboru dodelili 26-letnemu branilcu.

Če gre verjeti zgodovini in stalni praksi kluba, ki domuje pod Kalvarijo, potem bo Brazilec z italijanskim potnim listom zagotovo od prve minute stekel na zelenico Ljudskega vrta. Do zdaj se je še vedno zgodilo, da je nogometaš, ki je dan pred tekmo v ligi prvakov nastopil pred sedmo silo, naslednji dan zaigral v začetni enajsterici.

763-6-portret arghus dw
Grega Wernig

Pred nami je zelo težek obračun. Vemo, kaj pomeni Chelsea. Je zelo velik klub. Ampak mi se ne predajamo. Verjamemo vase, močno zaupam v naše sposobnosti in v svoje soigralce. Trdo in dobro smo trenirali in vemo, da imamo veliko možnosti, če bomo dobro igrali.


Vprašanje pa je, namesto koga bo robustni, brezkompromisni branilec začel obračun. Do zdaj sta bila standardna v osrčju vijoličaste obrambe Aleksander Rajčević in Marko Šuler, Arghus je imel vlogo tretjega branilca, nekakšne prve menjave za omenjeni dvojec. Priložnost je dobival predvsem ob odsotnosti katerega izmed njiju zaradi poškodbe, kartonov, in ko ju je želel trener Ante Šimundža spočiti.

Tako je Arghus zaigral na otvoritveni tekmi s Sportingom, ko je bil poškodovan Šuler, na preostalih obračunih s Schalkejem in Chelseajem ni dobil priložnosti. Tokrat so za igro pripravljeni vsi trije, na zadnjem treningu je na polno treniral tudi Rajčević, ki je imel v zadnjih dneh težave s poškodbo glave, in zanimivo bo videti, za koga se bo odločil strateg slovenskih prvakov. Morda bo poskušal presenetiti in bodo priložnost od prve minute dobili kar vsi trije? Dejstvo je, da bo moral glede na zadnjo tekmo na Stamford Bridgeu marsikaj spremeniti, če se bo želel izogniti podobni usodi, kot so jo njegovi varovanci doživeli v Londonu, ko so izgubili s kar 0:6.

"Pred nami je zelo težek obračun. Vemo, kaj pomeni Chelsea. Je zelo velik klub. Ampak mi se ne predajamo. Verjamemo vase, močno zaupam v naše sposobnosti in v svoje soigralce. Trdo in dobro smo trenirali in vemo, da imamo veliko možnosti, če bomo dobro igrali," je kljub zadnji rezultatski katastrofi na Stamford Bridgeu optimistično razpoložen Brazilec.

Na prvi tekmi so Londončani vijoličaste povsem nadigrali, Mariborčani so se preveč odprli, varovanci Joseja Mourinha so to znali kaznovati. A tokrat bo drugače, je prepričan Arghus: "Vsi dobro poznamo Chelsea, vsak ljubitelj nogometa ga lahko praktično vsake tri dni gleda po televiziji. Ima hitre napadalce, ampak kot sem že dejal, verjamem v naše moštvo. V obrambi moramo ostati kompaktni. Če bomo odigrali dobro, taktično disciplinirano, lahko iztržimo dober rezultat. Ampak glavno je, da ostanemo v obrambi kompaktni, brez tega ne bo šlo."

V Ljudskem vrtu bo zagotovo znova na udaru predvsem mariborska obramba. Izjemno hitri in prodorni Eden Hazard, Oscar, nogometaš, čigar žoge imajo oči, in zmeraj nepredvidljivi Willian so že na Stamford Bridgeu povzročali ogromne težave kvartetu nogometašev pred Jasminom Handanovićem, tokrat bo imela fantastična trojka – če bo seveda začela obračun – morda pomoč še v fenomenalnem Diegu Costi.

Brazilec, ki nastopa za špansko izbrano vrsto, je okreval po poškodbi, v soboto že zaigral proti QPR-ju in bo na voljo Joseju Mourinhu. "Ne bojimo se nikogar. Je odličen napadalec, v tem trenutku spada v sam svetovni vrh, gole zabija praktično na vsaki tekmi, ampak če smo pravi, če odigramo zbrano, lahko pride tudi Real Madrid. Tudi proti njemu lahko igramo, proti čisto vsakomur," se z odličnim napadalcem Chelseaja ni želel obremenjevati Arghus, za konec je pogumno dodal: "Spoznali boste pravi Maribor, ki lahko proti vsakemu doseže dober rezultat, in upam, da nam bo to tudi uspelo. Kot nam je dejal že trener, igramo v ligi prvakov, dokazali smo, kaj zmoremo, zato moramo verjeti vase. Naš cilj je zmaga."

Članki iz rubrike