bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 05.11.2014 08:52:11

V torek je videl močno ekipo

Drago Wernig - TAKA
Prvenstvena dogajanja, ki jim v zadnjem času niso najbolj naklonjena, so za nekaj časa potisnjena v ozadje. Mariborske misli so znova usmerjene v naslednji izziv v ligi prvakov, pod Kalvarijo se drevi obeta eden največjih spektaklov.

Dovolj je reči, da se bodo vijoličasti udarili z varovanci Joseja Mourinha. S Chelseajem!

Poraz z Domžalami nikakor ni bil pravšnja popotnica za obračun z velikim Chelseajem. Slovenska nogometna javnost je pričakovala, da se bodo temelji Ljudskega vrta močno zatresli, da bo dogajanje v pričakovanju drevišnje preizkušnje zelo vroče, napeto, toda takšen scenarij se ni uresničil. Namesto tega je športni direktor Zlatko Zahović v slačilnico in javnost poslal nekaj pozitivnih sporočil, ki so vrnila prepotrebno energijo. V ekipo, v klub in okrog njega.

"Veseli, da se zdravstveno stanje iz dneva v dan izboljšuje, da se igralci vračajo v pogon. Vsi z izjemo Mejača vadijo na vso moč. Prav tako me nadvse veseli, da sem na torkovem dopoldanskem treningu videl ekipo, ki je delovala močno, ambiciozno. Ekipo, ki želi NK Maribor in slovenski nogomet v ligi prvakov vnovič predstaviti v čim boljši luči," je na tiskovni konferenci pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta uvodoma povedal Ante Šimundža.

10
Mariborčane drevi čaka deseta tekma v skupinskem delu lige prvakov v klubski zgodovini.

10
Vijoličasti bodo proti Chelseaju odigrali deseti dvoboj na mednarodnem prizorišču v tej sezoni.

67
Preizkušnja proti Chelseaju bo 67. mariborska v evropskih pokalih po slovenski osamosvojitvi.

28
Slovenski prvaki bodo danes odigrali že 28. tekmo v sezoni 2014/15, do zimskega premora jih bodo še osem.


Pred dvema tednoma v Londonu je Chelsea slavil s kar 6:0. Vijoličastim je marsikdo očital, da so se dvoboja na Stamford Bridgeu lotili preveč napadalno. Bo tokrat začetek previdnejši? "Ogromno je odvisno od nasprotnika, od tega, kako se bo postavil. Vsekakor bomo enako ambiciozni. Dejstvo je, da je Chelsea v Londonu odigral vrhunsko tekmo, v vseh segmentih igre je bil izjemno uspešen. Drži, bili smo v podrejenem položaju, imeli smo kar nekaj individualnih taktičnih težav, vseeno pa menim, da lahko odigramo veliko bolje. Predvsem pa veliko bolj zrelo," je odvrnil trener slovenskih prvakov.

Ni jih malo, ki predvidevajo, da bo Jose Mourinho v Ljudskem vrtu nekaterim pomembnim členom ekipe morda privoščil počitek. "Težko bi se strinjal s tem, da bo Chelsea preračunljiv. Londončani so že v pričakovanju naše prve tekme poudarjali, da želijo osvojiti vseh šest točk in si zagotoviti napredovanje. To pomeni, da bodo tudi tokrat gotovo delovali močno. Ne verjamem, da bo Mourinho posegel po rotacijah in v prvo enajsterico uvrstil nogometaše, ki igrajo manj. Ker si trener, kot je Jose Mourinho, ki je že s svojimi izjavami dokazal, da nas jemlje zelo resno, tega ne bi dovolil, a je hkrati res, da nimamo natančnega vpogleda v zdravstveno stanje gostujoče ekipe. Toda v vsakem primeru menim, da bo Chelsea nastopil v najmočnejši zasedbi, ki jo bo imel na voljo. Ker si preprosto želi zagotoviti napredovanje že v Ljudskem vrtu," razmišlja Ante Šimundža, ki se ne strinja, da se je njegova ekipa na Stamford Bridgeu ujela v zanko Joseja Mourinha: "Ne vem, če je razmišljal o tem, da bi nam nastavil past tako, da nam dovoli dve lepi priložnosti. Težko bi se strinjal, da je bila to past. Vemo, kako deluje Chelsea, dobro smo se pripravili, odločilna je bila izjemna individualna sposobnost tekmecev."

Na dozdajšnjih treh preizkušnjah so Mariborčani dvakrat remizirali. Kakšen izkupiček bi trenerja zadovoljil po šestih tekmah? "Pred začetkom tekmovanja je bila večina zadovoljna že s tem, da smo se uvrstili v ligo prvakov, mi pa smo vseskozi poudarjali, da želimo biti konkurenčni. Da si želimo tekmovati, in ta miselnost se ni spremenila. Vedno želimo osvojiti ves izkupiček. Konkurenčni bi radi bili tudi proti Chelseaju, radi bi se predstavili v čim boljši luči. S tem, kaj bo na koncu, pa se trenutno ne ukvarjamo. Do takrat je še daleč. Pred nami so še tri preizkušnje, toda zdaj kakopak razmišljamo samo o Chelseaju."

simundza dw
Drago Wernig - TAKA

Pred začetkom tekmovanja je bila večina zadovoljna že s tem, da smo se uvrstili v ligo prvakov, mi pa smo vseskozi poudarjali, da želimo biti konkurenčni. Da si želimo tekmovati, in ta miselnost se ni spremenila. Vedno želimo osvojiti ves izkupiček. Konkurenčni bi radi bili tudi proti Chelseaju.


Glede na trenutno stanje ekipe in zadnji prvenstveni poraz se zdi, da dvoboj s tako močnim nasprotnikom ne prihaja ob pravem času. "Na razpored ne moremo vplivati, terminov si ne moremo zbirati. Je pa dejstvo, da nam na zadnjih tekmah ni šlo, kot smo si želeli. Vsekakor tudi zato, ker nismo imeli niti kančka sreče, a kot sem povedal že uvodoma, sem bil z videnim na treningu nadvse zadovoljen. Upam, da bomo takšno ambicioznost prenesli tudi v tekmo."

Na tiskovni konferenci je bilo govora tudi o pritisku, ki bo Mariborčane spremljal do konca jeseni zaradi zaostanka za vodilnimi Domžalami. Ante Šimudža je postregel z zanimivim razmišljanjem: "Največji pritisk čutijo ljudje, ki se morajo ukvarjati s tem, ali bodo lahko plačali položnice. Pritiski v vsakdanjem življenju so večji kot v športu. Res je, da v prvenstvu ob tekmi manj zaostajamo za devet točk, ampak imamo tudi dve točki v ligi prvakov. Pred evropsko preizkušnjo, ki nas zdaj edina zanima, izhajamo iz tega, iščemo pozitivne stvari."

Članki iz rubrike