oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

bj
bj
0 27.07.2014 23:13:15

Tudi v drugo z 1:0

Arsen Perić
Štiri tekme, štirikrat isti rezultat. Domžalčani so še drugič zapored v tej sezoni slavili z 1:0, Celjani so še drugič zapored izgubili z 0:1.
Če je nekdanji prvak torej po 180 prvenstvenih minutah stoodstoten, so Štajerci zabeležili še drugo zaporedno ničlo. Še kako pa jih lahko skrbi tudi to, da so v tej sezoni še brez doseženega zadetka. 

Močan naliv, ki se je uro pred tekmo razbesnel nad Domžalami, igralcem obeh ekip ni prav nič olajšal naloge. Zelenica je bila razmočena, to je vplivalo na kakovost igre, ki ni bila na takšni ravni, da bi slabih 500 gledalcev uživalo kot na vaški veselici. No, toda prav voda na igrišču je bila tista, ki je pomagala odločiti zmagovalca.

DOMŽALE - CELJE 1:0 (0:0) 
Domžale - Stadion v Športnem parku. 450 gledalcev. Glavni sodnik: Miran Bukovec (Lendava). 
Strelec: 1:0 Požeg Vancaš (57). 
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Korun, Horić, Janža, Šišić (od 62. Podlogar), Požeg Vancaš, Husmani (od 90. Dobrovoljc), Majer, Živec, Parker (od 80. Jelar). Trener: Luka Elsner. 
CELJE: Kotnik, Jakolić, Krajcer (od 78. Miškić), Klemenčič, Vidmajer, Zajc, Vrhovec, Ahmedi, Verbič, Bajde (od 68. Rajšel), Žurej (od 61. Sunny). Trener: Simon Rožman. 
Rumeni kartoni: Šišić (7), Korun (20), Janža (22), Horić (83); Zajc (44), Krajcer (67), Verbič (83). 
Rdeči kartoni: -

Na zelo izenačenem obračunu, na katerem so imeli domači nekaj več od igre, je edini zadetek padel v 57. minuti. Tedaj je Joshua Parker v ogenj poslal Sašo Aleksandra Živca, ki pa mu je Marko Krajcer praktično že vzel žogo. A glej ga zlomka, okroglo usnje, ki bi po vsej nogometni logiki moralo zleteli v avt, se je ustavilo v luži, kar je bila prednost za domžalskega nogometaša, saj je prišel še do ene priložnosti za podajo. Žogo je nato poslal proti Rudiju Požegu Vancašu, ki mu ob razredčeni obrambi z dvanajstih metrov ni bilo težko zadeti. 

Čeprav so Domžalčani zabeležili več strelov v okvir gola, tudi Celjani niso bili brez priložnosti. Predvsem ob koncu tekme so tekmeca precej pritisnili na njegovo polovico, v 86. minuti pa bi skoraj tudi izenačili. Marko Jakolić je sprožil od daleč, in to storil zelo dobro, a kaj ko je Nejc Vidmar še bolje posredoval in mrežo ohranil nedotaknjeno. Eden tistih, ki so se trudili izenačiti, je bil tudi Sunny, novinec v Sloveniji.

Nigerijec je svoj čas igral za mladince madridskega Reala, v Domžalah pa je po vstopu s klopi precej poživil igro gostov. Toda ne dovolj, da bi Vidmar klonil. Ta je ostal nepremagan, s čimer se je celjska strelska kriza na tekmah z Domžalami še zaostrila. Post zdaj traja že šest tekem oziroma kar 543 minut, zadnji, ki je v dresu Celja zatresel domžalsko mrežo, pa ostaja Lufti Bilali iz novembra 2012.

Članki iz rubrike