nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

žl
žl
3 18.04.2024 18:00:04

Kapetan Olimpije ne skriva ničesar: Vseeno bi mi bilo, če ne bi bil ravno Maribor!

Luka Vovk
Pred dobrimi tremi tedni je na prenovljeni stoženski zelenici v dresu z državnim grbom sijajno pariral zvezdniški zasedbi Portugalske, v sredo je Timi Max Elšnik nemočno opazoval, ko se je hitro priigrani kapital Olimpije začel sesipati v prah. Čeprav je z glasnimi opozorili poskušal večkrat zbuditi svoje soigralce, se je bilo težko znebiti občutka, da je tudi v njegovem rezervoarju tekom drugega polčasa večnega derbija zazevala praznina.

»Razjezi me, ko vem, da sem v dobrem položaju, a ne dobim žoge. Takrat je težko razumeti, zakaj je ne dobiš, in v takšnih primerih sem v drugem polčasu nekajkrat povzdignil glas. Prevečkrat se je zgodilo, da je naš igralec sprejel žogo, a potem nismo imeli prave ideje, kako in kam naprej. Rešitve smo iskali na isti strani, kjer je bilo vseh deset njihovih igralcev, ali pa smo na silo iskali podajo v globino. Na drugi strani se je medtem odpirala avtocesta. Da to izkoristiš, potrebuješ samo še eno dodatno mirno podajo, s tem nasprotnika prisiliš, da se mora vračati bližje k svojim vratom, ti pa lahko organizirano gradiš napad okrog kazenskega prostora. Na začetku nam je to uspevalo, v drugem polčasu ne. Zaletavali smo se v gnečo in tukaj smo najbolj trpeli,« o drugem polčasu obračuna z Mariborom pravi Elšnik.


Zmaje nova tekma čaka že v soboto, ko v Stožice prihaja motivirani Aluminij. Ob neuspehu proti Kidričanom bi Celje v nedeljo že imelo na voljo prvo zaključno žogico. Olimpiji v praksi tako ali drugače preostaja le še boj za drugo mesto.

»Če nisi prvi, si poraženec. Vsaj jaz tako gledam, vsako sezono želiš biti najboljši. Zato bi mi bilo pravzaprav vseeno, če ne bi bil ravno Maribor tisti, ki je tik za nami. Stvari so seveda precej drugačne, ko se za mesto boriš z največjim rivalom. Tudi če bi bili na sedmem in osmem mestu, narediš vse, da si pred njimi. Čaka nas še ena medsebojna tekma, poskušali se jim bomo oddolžiti za ta poraz, in če v Ljudskem vrtu zmagamo, verjamem, da bo drugo mesto ostalo naše. V prvi vrsti je vseeno najpomembnejše, da popravimo vtis, našo igro, prepričan sem, da bodo potem sledile tudi točke in položaj na lestvici. Ampak kot rečeno, najprej se moramo vrniti k osnovam. Moramo se zbrati in izboljšati videz Olimpije, ker z izjemo prve pol ure derbija nismo bili na ustrezni ravni. In to ni prav,« je priznal 25-letni vezist.

Članki iz rubrike