sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
2 10.04.2024 18:49:25

Po daljši poti do uspeha! Spet Slovenec v vzhodno-nemškem rumeno-črnem peklu

Dynamo iz Dresdna je danes nemški tretjeligaš v boju za uvrstitev v 2. bundesligo. Predvsem pa slovi po svojih izjemnih navijačih.

Stadion Rudolf Harbig z več kot 32 tisoč sedeži je na domala vsakem srečanju nabito poln, rumeno-črna armada navijačev pa slovi kot ena najvidnejših v Nemčiji. Od prihodnje sezone dalje jih bo spet navduševal Slovenec Aljaž Casar, po Miranu Pavlinu, Klemnu Lavriču, Zlatku Dediću in Luki Štoru že peti po vrsti.

Aljaž Casar je uveljavitev v svetu nogometa iskal po daljši poti. In težji. V Fazaneriji v mladinski konkurenci v njem niso videli igralca za prihodnost, tudi v mlajših selekcijah v Ljudskem vrtu ni dočakal želene priložnosti, vendar zaradi tega ni obupal. Vztrajal je naprej in nase opozoril v dresu avstrijskega Altacha ter si prislužil tudi vabilo selektorja mlade slovenske reprezentance.

Sledil je prestop v drugo ekipo Hoffenheima, nakar ga je v svoje vrste privabil nemški tretjeligaš Hallescher, kjer je postal eden od ključnih členov ekipe. Kot smo že poročali, je s svojimi igrami vzbudil zanimanje kar nekaj (uglednih) klubov, zdaj pa je jasno, da bo od prihodnje sezone igral v dresu nekdanjega vzhodnonemškega velikana Dynama iz Dresdna, ki se poteguje za napredovanje v drugo ligo in slovi po fanatičnih navijačih. Na zadnji domači tekmi jih je bilo kar 30.840. Triindvajsetletni prekmurski vezist je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja, delodajalce bo zamenjal brez odškodnine.

casar

Članki iz rubrike