zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 29.09.2014 16:52:28

Skopje? Super! Šef? Super! Naša igra? No ja...

rk celje/Gregor Katič
Po poldrugem letu dni je Matjaž Brumen znova gostoval v Zlatorogu; nekoč s pokojnimi Prulami, potem leta pozneje s pokojnim Cimosom, v soboto pa se je v mesto in dvorano, kjer je preživel štiri leta, vrnil s še kako živim Vardarjem.
Ni bila to ravno nepozabna predstava, daleč od tega, podobno kot celotno makedonsko ekipo smo tudi danes 31-letno desno krilo že videli v neprimerno boljši izvedbi. Med strelce se ni vpisal, oba njegova poskusa sta končala v rokah Matevža Skoka, prav dosti več žog pa na desno krilo tako ali tako ni zašlo.

"Seveda bi si želel kakšne žoge več, a to je pač naša usoda, krila so nemalokrat nehvaležna pozicija. Sem in tja malo potarnam, a na koncu moraš oddelati svoje, predvsem pa moramo biti zadovoljni z zmago," pravi Ljubljančan, ki odkrito priznava, da je bila v sobotnem večeru na njihovi strani tudi boginja Fortuna. "Sreča in pa Šterbik v vratih. Če bi Celjani izkoristili ponujeno, bi izgubili točko, če ne kar obeh. Lahko smo zadovoljni z zmago, z igro pa nikakor ne."


Vardar, ki je bil lani vsega enajst sekund oddaljen od Kölna, je za zdaj precej bolje videti na papirju kot pa dejansko na igrišču. Ali ob vseh novincih kocke še niso sedle na svoje mesto? "Morda tudi, a to se nam zdaj ponavlja že kar nekaj časa, pravzaprav že vse odkar sem sam tu. Napake v napadu, nimamo rešitev ... Mislim, da je problem prej v disciplini, ki se je nemalokrat ne držimo." Vsaj na prvi pogled se zdi, da se jim precej pozna tudi odsotnost Miladina Kozline, ki se je poleti preselil v Minden. Diko je bil v lanski sezoni eden izmed stebrov obrambe. "Res je, izgubili smo odličnega obrambnega igralca, po drugi strani pa so kot okrepitve prišli fantje, ki jim je precej močnejša stran igra v napadu. Imeli bomo težave, zamenjave za Kozlino nimamo, to sezono bomo morali zdržati pač ti, ki smo tu," meni zdaj že nekdanji slovenski reprezentant, ki je pohvalil vzdušje, pa čeprav je na tribunah Zlatoroga pričakoval še kakšnega gledalca več. Zakaj je Kozlina odšel, ne ve natančno, a na njegovi poziciji je precejšnja gneča, v ekipi je namreč kar peterica levih zunanjih, pa je najbrž tudi ali pa predvsem to botrovalo odhodu.

Brumnu se v nasprotju s Kozlino ne mudi iz Skopja, ravno nasprotno. Potem ko so ga v preteklosti nemalokrat peljali žejnega čez vodo, zdaj uživa v finančno preskrbljenem Vardarju, v makedonski prestolnici je našel svoj prostor pod soncem in tudi svoje najboljše igre. "Super, vse je super. Gazda (Sergej Samsonenko, op. p.) je super, vse je tako, kot je treba. Da bi le čim dlje trajalo," pravi Brumzi, ki je prav pred gostovanjem v domovini postal oče sinčku Maju. Bo šel Maj po očetovih stopinjah in postal krilo ali bo vendarle pristal v zunanji liniji, kjer se vrti več denarja in kjer je žoga večkrat v rokah? "Uh, ne vem še, ga bom raje potisnil v kakšen drug šport," je skozi smeh sklenil novopečeni očka.

Članki iz rubrike