pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA/gv
STA/gv
0 11.08.2014 08:30:10

McyIlroyju drugi zaporedni major

vszi
Severnoirski golfski zvezdnik Rory McIlroy je po odprtem prvenstvu Velike Britanije osvojil še drugi major sezone zaporedoma.
Petindvajsetletni McIlroy je slavil še na prvenstvu PGA v Louisvillu, četrtem velikem turnirju sezone. McIlroy ga je končal s 16 udarci pod parom igrišča, enim manj od najbližjega zasledovalca Američana Phila Mickelsona.

"Čudovito. Neverjetno. Ne vem, če bom še kdaj doživel takšno poletje kot letos. Pred mano je še veliko golfa v tej sezoni, ampak moram uživati v tem, kar mi je uspelo," je po zmagi povedal McIlroy, ki se je dobro znašel tudi zadnji dan turnirja, čeprav je dež, ki je za nekaj časa prekinil igranje, dodobra namočil igrišče v Valhalli.

Na njem se je sicer odvijala prava drama, saj se je za končno zmago dolgo potegovala kopica igralcev, med njimi tudi že omenjeni petkratni zmagovalec majorjev Mickelson in pa Šved Henrik Stenson ter Američan Rickie Fowler, ki sta na koncu končala pri -14. McIlroy je z "bogeyjema" na tretji in šesti luknji izgubil vodstvo, na deseti pa je z "eaglom" spet ujel priključek z Mickelsonom in Fowlerjem. To je bil po njegovem ključni trenutek turnirja. Na 17. luknji se je spet znašel v težavah, ko je žogico poslal v pesek, a se je izvrstno rešil z "birdiejem" z več kot treh metrov in ob nekaj napakah tekmecev pobegnil za dva udarca.


McIlroy, ki je za zmago dobil 1,34 milijona evrov, je ob OP Velike Britanije in prvenstvu PGA vmes osvojil še en turnir in tako poskrbel za najdaljši niz zmag po tistem Tigerja Woodsa, ko je leta 2008 osvojil pet turnirjev zaporedoma. Severni Irec je postal tudi četrti najmlajši golfist v zgodovini s štirimi zmagami na turnirjih major, pred njim so le Tom Morris, Woods in Jack Nicklaus.

"Vedno poskušam dati tovrstne primerjave stran, toda Tiger in Jack sta vendarle dva od najuspešnejših igralcev golfa v zgodovini. Trenutno sem na pravi stezi, a čaka me še dolga pot. Da pa sem pri tej starosti v njuni družbi, to je res zelo posebno," je dejal McIlroy, ki je z dvema zaporednima slavjema na majorjih v eni sezoni postal prvi s tem dosežkom po Ircu Padraigu Harringtonu iz leta 2008.

Prvič v zgodovini pa se je zgodilo, da so evropski igralci dobili tri od štirih majorjev sezone, na US Opnu je slavil Nemec Martin Kaymer.

Članki iz rubrike