gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA/bk
STA/bk
0 17.09.2014 13:09:52

Za ritmičarke vrhunec sezone na SP

Reuters
Mlade telovadke Špela Kratochwill, Monija Čebašek in Sara Kragulj bodo prihodnji teden tekmovale na SP v ritmični gimnastiki, ki bo od ponedeljka do nedelje v Izmirju.
Ker gre za izjemno mlado zasedbo, ritmičarke posebnih rezultatskih ciljev nimajo, vse pa si želijo nastope prikazati po najboljših močeh.

Reprezentanca mora na ekipni tekmi prikazati deset sestav, tako bo najboljša slovenska ritmičarka to sezono in obenem najmlajša v ekipi, 16-letna Kratochwillova nastopila z vsemi štirimi orodji (obroč, žoga, kiji, trak), 17-letni Čebaškova in Kraguljeva pa s po tremi.
Dekleta reprezentančnih priprav kljub največji tekmi sezone niso imela na voljo, tako da so se trenerke reprezentantk na klubski ravni sproti dogovarjale za skupne treninge in krajše priprave, seveda v okviru finančnih zmožnosti posameznih tekmovalk.

GSZ OBLJUBLJA USTREZNO PODLAGO
Poleg trojice ritmičark bodo na prvenstvo v Turčijo odpotovale tudi njihove trenerke Lena Jakubovska, Ana Kokalj in Marjeta Stojmenova ter mednarodna sodnica Špela Dragaš, ki sicer živi in dela v tujini, a slovenskim ritmičarkam vrsto let pomaga tako z dragocenimi nasveti, kot tudi z možnostjo treninga na tekmovalnem podiju, saj v vsej Sloveniji reprezentantke nimajo niti ene ustrezne podlage za trening. Pri Gimnastični zvezi Slovenije sicer ritmičarkam obljubljajo, da, če ne prej, bodo ustrezno podlago za trening in s tem primerne pogoje za varno pripravo na tekmovanja dobile v novem gimnastičnem centru Cerar - Pegan - Petkovšek.

NAJMLJAŠA NAJBOLJŠA
"Ker imamo zelo mlado ekipo, ji nismo postavili rezultatskih ciljev in želim si, da bi tekmovalke v svojih nastopih uživale, saj so šele na začetku tekmovalne poti. Če govorim o Špeli, ki bo prvič v karieri nastopila na velikem članskem tekmovanju, saj je sezono začela še kot mladinka, lahko rečem, da je dobro pripravljena. Čez poletje smo veliko trenirali, priprave je začela že julija, avgusta je trenirala po dvakrat na dan, v tem času smo tudi spreminjali vaje, tako da ima po junijskem svetovnem pokalu v Minsku povsem novo sestavo z žogo," je uvodoma dejala trenerka številke ena v slovenski vrsti Kratochwillove, Lena Jakubovska.

NA ANTIBIOTIKIH V PRVO POLOVICO
"Špela je fizično dobro pripravljena, a zadnji teden je imela žal težave z boleznijo, tako da je še vedno na antibiotikih in jo moram pohvaliti, da je vztrajala in stisnila zobe tik pred prvenstvom. Glede na to, da bo to njen prvi nastop na veliki tekmi, ji ne postavljam ne rezultatskih ciljev ne ciljev v smislu ocen. Težko je reči, kam lahko poseže, a ob dobri izvedbi menim, da lahko pride v prvo polovico," je še dejala Jakubovska, Ana Kokalj, trenerka Kraguljeve, pa je dodala: "S Saro sva se čez poletje zelo dobro pripravljali, končno je sanirala vse poškodbe in lahko potrdim, da je zelo dobro pripravljena. Ima tudi povsem novo sestavo z obročem, ki ji je res pisana na kožo."

"Od vseh treh pričakujem, da bodo na tekmi pokazale, kar so sposobne. Monija je zadnja dva meseca na polno trenirala, tudi brez poškodb, tako da z veseljem pričakujemo svetovno prvenstvo kot piko na i," pa je dejala trenerka Čebaškove, Stojmenova.

KONKURENCA BO OSTREJŠA
Na zadnjem SP lani v Kijevu sta Slovenijo zastopali Čebaškova, ki ima v zdajšnji reprezentanci edina izkušnje s SP, ter Mojca Rode. Slednja je zasedla 59. mesto, Čebaškova pa je bila 68. In medtem ko je lani Mednarodna gimnastična zveza omejila konkurenco in sta lahko v kvalifikacijah SP nastopili le po dve ritmičarki iz posamezne države, pa bo letos v Turčiji konkurenca precej ostrejša.

Prvenstvo se bo začelo v ponedeljek, ko se bodo Slovenke predstavile z obročem, v torek sledijo nastopi z žogo in tudi že prvi dve končni odločitvi SP, finale z obročem in žogo. V sredo in četrtek so na sporedu še kvalifikacije s kiji in trakom ter finalni odločitvi s tema orodjema, petek je rezerviran za finale mnogoboja, konec tedna pa bo povsem v znamenju skupinskih sestav.

Članki iz rubrike