zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

jč
0 01.10.2014 21:27:01

Vikend brez večjih presenečenj

Jože Črnko
Za minuli konec tedna lahko brez pretiravanja trdimo, da je bil pisan na kožo igralcem hokeja na travi. Pogoji za igranje so bili namreč popolni.
Pravi užitek je bilo spremljati sobotni uvod v člansko tekmo, ko so se številni nadobudneži iz selekcij U10 in U12 v družbi staršev zbrali v športnem parku Terme 3000. Ob glasnem spodbujanju so tokrat največ užitkov imeli domači igralci iz Moravskih Toplic, ki so dan končali triumfalno tudi v tekmi članov, kjer so se pomerili z ekipo Triglava.

Uvodno srečanje domačega prvenstva je bilo izenačeno in v pravem športnem duhu. Morda se je čutila rahla nervoza pri igralcih, a sta tokrat odlična sodnika Sukič in Maučec imela vajeti povsem v svojih rokah, tudi takrat, ko so gostje povedli iz polpriložnosti, ki jo je izkoristil Panker. Do odmora je za domače rezultat poravnal Kardoš po podaji Škrileca, ki igra to jesen za Moravske Toplice kot posojeni igralec Lipovec, dokončni prestop pa naj bi se zgodil v zimskem prestopnem roku. V drugem delu sta obe ekipi imeli več priložnosti. V vrstah domačih je na položaju zadnjega igralca odlično odigral Fras, ki je bil tudi strelec odločilnega zadetka iz kratkega kota.

Tudi nedeljsko popoldne je najprej pripadlo mlajšim igralcem, le da so se tokrat pomerili 14 in 16 letniki. V teh selekcijah so bili najbolj zadovoljni v HK Lipovci, saj so tokrat prav oni dobili vse tekme. Tudi tu se je zmagovalni niz mlajših selekcij prenesel v konkurenco članov. V zadnji tekmi dneva so bili igralci Lipovcev boljši od domačih igralcev Moravskih Toplic. Premagali so jih z visokih 6:0. Zasluženi zmagi, ki je spet slonela na hitrih prenosih žogice iz obrambe v napad, ni kaj oporekati, čeprav so domačini imeli kar sedem kratkih kotov, gostje pa nobenega.


Še pred tekmo članov so se pomerile tudi članice Moravskih Toplic in Triglava Predanovci. Gostje so v 22. minuti povedle že z 2:0, a so jih domačinke ujele z dvema zadetkoma Petre Dervarič, in povedle z golom Tanje Könye. Permetova je spet zadela za izenačenje, za piko na i pa je še enkrat več poskrbela Dervaričeva, ki je z evrogolom prinesla domačinkam tri točke.

Prihajajoči konec tedna bo namenjen tekmam interlige, v goste Lipovcem in Moravskim Toplicam pa prihajata ekipi iz Slovaške Rača in Šenkvice. Gre za nasprotnika, ki sta bila vedno trd oreh. Bo tokrat drugače?

Člani, DP
Moravske Toplice - Triglav Predanovci 2:1 (1:1)
Strelci: Simon Kardoš in Peter Fras za M. Toplice in Tomaž Panker za Triglav
Moravske Toplice - Lipovci 0:6 (0:3)
Strelci: Martin Mesarič 5 in Erik Balažic.
Članice, DP
Moravske Toplice - Triglav Predanovci 4:3 (1:2)
Strelke: Petra Dervarič 3 in Tanja Könye za M. Toplice ter Mateja Grah, Anita Perme in Sanja Kropec za Triglav

Članki iz rubrike