pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

(zšis-spk)
(zšis-spk)
1 09.04.2024 12:27:54

Dober nastop paraplesalk na Nizozemskem

Slovenska šesterica se je izkazala na Nizozemskem.
zsis.si

Slovenska paraplesna reprezentanca se je izkazala na tekmovanju na Nizozemskem, kjer so uspešno tekmovale Hana Agović, Brina Rogelj, Nika Bratuš, Lara Nedeljković, Ines Golobič in Nastija Fijolič. Prva je plesala Ines Golobič v kategoriji single freestyle women class 1. Z odličnim nastopom je zasedla deveto mesto in dosegla normo za EP. Za Hano Agović, Brino Rogelj in Niko Bratuš je bila to prva tekma pod okriljem Mednarodnega paralimpijskega komiteja. Plesale so v najštevilčnejši kategoriji single women freestyle class 2. Hana Agović je s svojim nastopom zasedla odlično 13. mesto. Najmlajši in uspešni plesalki Nika in Brina sta s svojim plesom navdušili vse prisotne. Brina je zasedla izvrstno tretje mesto, Nika pa še mesto višje in občutno presegla mejo točk za normo za EP.



Lara Nedeljković, Hana Agović, Brina Rogelj in Nika Bratuš so plesale v kategoriji dutch open hoofdklasse single women class 2. Hana je v tej kategoriji zasedla končno deveto mesto. Brina je v finalu zasedla šesto, Nika četrto mesto, Lara pa je z odličnim nastopom osvojila zlato. Sledila je kategorija IPC single women class 1. Ines Golobič je plesala v polfinalu in zasedla deveto mesto med 12 plesalkami, Nastija Fijolič pa izvrstno drugo mesto. Naslednja kategorija je bila IPC single women class 2, kjer je plesalo 16 plesalk. Hana je zasedla 13. mesto in Nika v polfinalu osmo mesto. Brina in Lara sta s svojim nastopom priplesali v finale. Brina je končala kot šesta, Lara pa je ponovno osvojila stopničke za drugo mesto.



Tekmovanje sta Nastija in Ines zaključili v kategoriji power wheelchair. Ines je iz polfinala priplesala v finale in zasedla šesto mesto, Nastija pa je z izvrstnim nastopom zmagala in osvojila zlato medaljo. Nika in Brina pa sta se izkazali tudi v nadaljevanju: v kategoriji duo latin class 2 sta priplesali finale in peto mesto. Temu je sledila njuna glavna tekma v kategoriji IPC junior women class 2. Brina Rogelj in Nika Bratuš sta bili za razred boljši od preostale konkurence. Brina je končala kot druga, Nika pa se je povzpela do najvišje stopničke in še drugič ta vikend je zadonela slovenska himna. Celotna slovenska ekipa skupaj z najglasnejšimi navijači tako zadovoljno zapušča deželo tulipanov in že obrača pogled proti naslednji postaji, ki bo v Varšavi na Poljskem. 

Članki iz rubrike