pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rp
rp
0 13.08.2014 22:06:09

Andreja Rituper v Zrinjevac

Jože Črnko
Po Gregorju Fujsu in Urošu Temlinu smo tudi pri članicah dočakali prvi prestop v tujino.
Slovenski hokej na travi je v svoji več kot 65-letni zgodovini kljub svoji majhnosti doživel številne dogodke, ki so zaznamovali posamezna obdobja. V vseh teh letih se je v našem tekmovanju pojavilo več bolj ali manj dobrih igralcev iz tujine. Na slovenskih igriščih z umetno travo smo tako srečevali Nizozemce, Angleže, pa Hrvate, Srbe, tudi Nemka se je našla, pa še koga bi izbrskali, če bi iskali po arhivu.

A bistveno manj je odšlo v tujino naših igralcev. Na tem področju je v ledino prvi zaoral igralec Triglava Predanovci Gregor Fujs, kmalu za njim je iz Moravskih Toplic v avstrijski Gradec odšel še Uroš Temlin. Vse pa kaže, da ni daleč od prestopa tudi mlajši od bratov Fujs, Anže, ki bo verjetno po zadnjem avgustovskem koncu tedna, ko se bo v hrvaški Zelini odigral močan turnir v čast otvoritve novega igrišča postal igralec avstrijske hokejske zveze.


Toda v tem trenutku je med slovenskimi predvsem hokejistkami bolj vroča novica o prvem prestopu katere od članic v tuji klub. Tako bo v prihajajoči sezoni iz vrst HK Triglav Predanovci v hrvaški Zrinjevac prestopila igralka Andreja Rituper. Dosedanja 28-letna kapetanka skupne ekipe Moravskih Toplic in Triglava Predanovci odhaja v klub, ki je bil vrsto let serijski prvak na Hrvaškem in tudi redni udeleženec tekem evropskega pokala. V minuli sezoni jim je primat prevzela ekipa Mladosti, ki je bila najboljša tako na prostem kot v dvorani. Andreja naj bila bi v Zagrebu eno leto kot posojena igralka, seveda z možnostjo podaljšanja.

"Ponudila se mi je priložnost zaigrati v hrvaškem klubu Zrinjevac. Zaradi velike motivacije in novih izzivov sem ponudbo tudi sprejela. Podpisala sem enoletno pogodbo. Poleg mene so moštvo okrepili še z najboljšo hrvaško igralko, tako da spet ciljamo na prvo mesto. Zanima me tudi drugačen način treniranja, vodenja, organizacije, tako da se že veselim začetka sezone," je povedala Andreja.

Članki iz rubrike