volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA/bk
STA/bk
0 21.09.2014 11:12:45

Mina druga, Jernej tretji

Nikola Miljković
Mina Markovič in Jernej Kruder sta uspešno nastopila na balvanskem tekmovanju Adidas rockstars v Stuttgartu.

Markovičeva je v finalu osvojila drugo mesto, boljša od slovenske športne plezalke je bila le Japonka Akijo Noguči, Kruder ni ubranil lanske zmage na tem tekmovanju, v finalu pa se je vseeno veselil stopničk in tretjega mesta.

S tekmovanjem, gre za tekmo, na kateri so tekmovali le izbranci na podlagi posebnega povabila, se je tudi uradno sklenila letošnja sezona v balvanskem plezanju, ki je bila sila uspešna za slovenske športne plezalce. Kruder se je namreč na enem od vrhuncev sezone, SP v balvanih v Münchnu, avgusta ovenčal s srebrom, kar je bila sploh prva slovenska kolajna na svetovnih prvenstvih v tej disciplini.

Svetovni podprvak, sezono svetovnega pokala v balvanih je končal na skupno osmem mestu, je bil tako eden izmed udeležencev tekme v Stuttgartu, ki so jo v petek in soboto pripravili v sloviti Porsche areni.

Kruder petkovih kvalifikacij ni najbolje začel, saj je za las ujel polfinale, potem ko je kvalifikacije končal na 20. mestu. Zato pa se je 23-letni Celjan zelo dobro odrezal v polfinalu ter z 20. skočil na četrto mesto, s čimer se je uvrstil v finale najboljše šesterice, v katerem je svoj nastop nadgradil še za eno mesto in stopničke. Zmagal je Kanadčan Sean McColl, drugi je bil Južnokorejec Jongwon Chon.


Markovičeva, ki je v balvanih izpustila del letošnje sezone zaradi priprav na SP v Gijonu, se je v kvalifikacijah izstrelila na sijajno tretje mesto, v polfinalu je skočila na drugo, ki ga je ubranila v finalu. Dvojici najboljših Nogučijevi in Markovičevi se je na najnižji stopnički pridružila Švicarka Petra Klinger. Markovičeva je očitno izkoristila val vrhunske forme s SP v Gijonu, kjer je osvojila težavnostno srebrno in kombinacijski bron. Na SP v balvanih je bila letos deveta.

Krudrova mlajša sestra Julija Kruder je tekmo končala v polfinalu na devetem mestu, pri moških pa so Klemen Bečan, Domen Škofic in Gregor Vezonik v kvalifikacijah zasedli 22., 23. in 28. mesto.

Sezona v športnem plezanju se s Stuttgartom še ne bo končala. Na sporedu so še štiri tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, tri od teh bodo oktobra v Aziji, najprej južnokorejski Mokpo, nato kitajski Wujiang in za konec azijske turneje japonski Inzai. Zastor na letošnjo sezono bo padel 16. novembra s tradicionalnim finalom v Kranju.


Članki iz rubrike