sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

sm
sm
0 02.10.2014 20:14:12

Borčnik si je pritekel finale

sm
Vrhunec današnjega tekmovalnega sporeda na evropskem članskem prvenstvu v balinanju v Kopru je bil nedvomno polfinale hitrostnega zbijanja, ki se je razpletel po željah Aleša Borčnika.
Po odličnem dopoldanskem nastopu Aleša Borčnika in Anžeta Petriča v štafetnem zbijanju, v katerem sta si z uvrstitvijo v polfinale pritekla najmanj bron, je številne slovenske navijače popoldne razveselil Borčnik, ki je zdržal velik pritisk in se s 44 zadetki prebil v sobotni finale. V njem mu bo družbo delal Italijan Mauro Roggero, ki je dosegel identičen rezultat kot slovenski as, zahtevni nalogi pa nista bila kos Hrvat Leo Brnić (38) in Francoz Alexandre Chirat (34).

"Po odličnem začetku sem zgrešil dve krogli, še najbolj žal pa mi je bilo za zadnjo zgrešeno kroglo, ki pa se na srečo ni izkazala kot usodna. Za soboto imam še nekaj rezerve in verjamem, da mi bo s pomočjo navijačev uspelo," je optimističen Borčnik.

Prvo mesto v skupini si je z odličnim nastopom v igri v krog proti Črnogorcu Bogdanu Đuroviću priigral Dejan Tonejc. Slovenski reprezentant je odlično bližal in zbijal ter zgrešil šele zadnjo kroglo, ki pa ni odločala o ničemer, saj je Tonejc slavil s prepričljivih 28:16. "Lahko sem zadovoljen s svojo igro. Nisem zbijal balinov, saj sem si želel z zadetimi kroglami okrepiti samozavest pred izločilnimi boji. Četrtfinalni dvoboj bo zahteven, vendar računam na uvrstitev v polfinale," je odločen Tonejc, ki ga jutri čaka boj za medalje proti Francozu Jeromeu Benoitu.

Grenak okus po sredinem porazu s Francozom Romainom Garcio (3:13) je z gladko zmago proti Nemcu Kristjanu Marušiću (13:0) po 40 minutah igre v konkurenci posameznikov izpral Jure Kozjek, ki v četrtfinale napreduje kot drugi v skupini. Za polfinale se bo jutri boril s Srbom Urošem Šarcem, 29-letni svetovni prvak v tej disciplini pa verjame v uspešen razplet: "Po težjem žrebu v skupinskem delu sem imel tokrat malce sreče, kljub vsemu pa pot do polfinala nikakor ne bo lahka. Sem v vlogi favorita, kar pa ne bo igralo nobene vloge, saj bo vse potrebno pokazati na igrišču."

Spored, petek
8:00 Dvojice - repesaž
10:15 Posamezno + Krog - 1/4 finale
12:15 Štafetno zbijanje - 1/2 finale
14:15 Dvojice - 1/4 finale
16:45 Natančno zbijanje - 1/4 finale
18:15 Štafetno zbijanje - finale
20:15 Posamezno + Krog - 1/2 finale + razvrstitev od 5. do 8. mesta

Članki iz rubrike