državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

gv
gv
0 08.10.2014 10:55:47

Novodobni gladiator

Sam Burgess je konec minulega tedna svojemu klubu South Sydney Rabbitohs pomagal do naslova prvaka avstralske ragbi lige in to kljub temu, da je 77 minut igral s počeno ličnico in počeno steno očesne votline.
Angleški reprezentant Sam Burgess je za avstralski klub, katerega delni lastnik je tudi filmski igralec Russell Crowe, v nedeljo odigral zadnjo tekmo, v naslednji sezoni bo namreč igral za domači Bath. Zato pa je bila ta najslajša do zdaj, saj je bil klub iz Sydneyja v velikem finalu boljši od Canterburyja.

Njegov prispevek k zmagi je še toliko bolj omembe vreden, saj je že v uvodnih minutah utrpel močan udarec v glavo. Kljub temu je stisnil zobe in bil celo najboljši igralec finalnega obračuna. Po tekmi je obiskal bolnišnico, kjer je prestal slikanje glave, izvidi pa so pokazali, da je pri udarcu utrpel dvojni zlom. Zlomljeno je imel namreč desno ličnico in steno desne očesne votline.


"Zdaj ko je adrenalin popustil me ličnica precej boli, ampak je bilo vredno. Občutki po koncu tekme so neverjetni. Zadnje leto mi je pomenilo zelo veliko, še posebej zato, ker je bilo moje zadnje v tem klubu. Te občutke bo zelo težko podoživeti," je dan po tekmi dejal Burgess.

V torek je že prestal operacijo, med katero so mu vstavili ploščico, ki bo pospešila in omogočila pravilno celjenje poškodbe. Kdaj bo lahko zaigral za novi klub še ni znano, vsekakor pa ne prej kot v dveh mesecih.

Članki iz rubrike