državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA/ue
STA/ue
0 03.10.2014 08:48:08

Bertoncelj po finale na konju z ročaji

Grega Wernig
S kvalifikacijami se v Nanningu začenja 45. SP v športni gimnastiki, ki bo potekalo do 12. oktobra.
Prvi slovenski adut je Sašo Bertoncelj, ki se bo skušal na konju z ročaji najprej prebiti med osmerico najboljših, nato pa se v finalu podati v lov za kolajno. Slovenske barve bosta zastopala še Žiga Šilc in Peter Lampret.

Bertoncelj je dobro opravil uradni trening, tudi na drugačno orodje, kot so ga telovadci vajeni s svetovnih pokalov in evropskih prvenstev, se je dobro privadil, zato se že veseli kvalifikacijskega nastopa.

Na Kitajskem so na seznamu nastopajočih v moški konkurenci prav vsi zvezdniki z zadnjega SP. Olimpijski prvak Japonec Kohei Učimura bo v Nanningu po letih 2009, 2010, 2011 in 2013 napadal še peto zaporedno svetovno mnogobojsko krono, naslove pa bodo branili tudi Japonca Kenzo Širai (parter), Kohei Kamejama (konj z ročaji), Brazilec Arthur Zanetti (krogi), Korejec Yang Hak Seon (preskok), Kitajec Lin Chaopan, ki si je naslov na bradlji razdelil z Učimuro, in Nizozemec Epke Zonderland (drog).

Prvenstvo predstavlja prvi korak na poti do olimpijskih iger leta 2016 v Riu de Janeiru. Pravico do nastopa na SP 2015 v Glasgowu pa si bo izborilo najboljših 24 reprezentanc v moški in ženski konkurenci. Prireditelji bodo v desetih dneh razdelili 14 kompletov odličij.

Slovenski telovadci bodo kvalifikacijske nastope opravili danes med 11. in 13. uro, končni dosežki pa bodo znani šele v soboto po 16. uri, ko bodo kvalifikacije končali vsi telovadci.

Članki iz rubrike