cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

sm
sm
0 03.10.2014 13:32:30

Slovenska štafeta po prvo zlato

sm
Za dopoldansko slavje slovenskih navijačev na evropskem članskem balinarskem prvenstvu v Kopru sta z najboljšim rezultatom polfinala v štafetnem zbijanju poskrbela Aleš Borčnik in Anže Petrič, svoj delež k slovenskim uspehom pa sta z novima kolajnama prispevala Jure Kozjek in Dejan Tonejc.
Visoko dvignjene roke Aleša Borčnika že pol minute pred koncem polfinalnega nastopa v štafeti so dovolj zgovorno pričale o suverenosti, ki jo je slovenska dvojica prikazala v svojem nastopu. Kot prvi sta nastopili italijanska in hrvaška štafeta, ki pa sta očitno podlegli prevelikemu pritisku. Roggero in Ziraldo sta dosegla zanju dokaj skromnih 50 točk, medtem ko sta Brnić in Živolić zabeležila še točko manj in že takrat je postalo jasno, da ima slovenska dvojica odprto pot do finala.

"Italijana in Hrvata nista zdržala bremena, kar sva z Alešem odlično izkoristila. Pred nastopom sva bila malce nervozna, a sva vedela, da sva sposobna zadeti več krogel," je pojasnil Petrič, ki je skupaj z reprezentančnim kolegom zadel kar 55 krogel in se skupaj s francosko dvojico Chirat - Micoud (54) veselil uvrstitve v popoldanski finale: "Še ena ovira naju loči do končnega cilja. Psihološko sva zelo močna, do finala pa se morava dobro zregenerirati."

Za razburljivo jutro sta poskrbela Dejan Tonejc (krog) in Jure Kozjek (posamezno), ki sta si polfinale priigrala šele v zadnjih minutah dvobojev. Tonejc je proti Francozu Benoitu po odličnem začetku povedel že z 20:13, nato pa zgrešil kar tri krogle in francoski balinar se je vrnil v igro za zmago, saj se je pred zadnjim obratom približal na 22:23. V igri živcev je daljši konec vendarle potegnil slovenski reprezentant in slavil s 26:24.

Tonejca v večernem polfinalu čaka Monačan Lotto, ki se je že večkrat izkazal kot žilav tekmec: "Moram odigrati svojo igro in na ta način lahko pridem do zmage. Lotto je izjemno izkušen igralec, tako da se bo treba potruditi. Že res, da imam v roko že najmanj bronasto odličje, vendar imam najvišje cilje."


Bistveno težje delo od pričakovanj je imel v četrtfinalu posameznikov Kozjek, ki se je dolgo časa mučil s Srbom Šarcem. Šele v predzadnjem obratu je s štirimi osvojenimi točkami povedel z 11:7 in prevesil tehtnico v svojo korist. V polfinalu ga čaka hrvaški reprezentant Marčelja, tako da gre pričakovati zelo izenačen dvoboj, česar se zaveda tudi Kozjek: "V četrtfinalu nisem pokazal tiste igre, ki si jo želim, čeprav sem dobro pripravljen. Večkrat sem zapravil priložnost, da uidem nasprotniku, a tega nisem izkoristil. Na koncu se mi je končno izšlo, v polfinalu pa moram pokazati bistveno več. Pomeril se bom z nekdanjim klubskim soigralcem, tako da bo zelo zanimivo."

Tudi Marčelja pričakuje izenačeno bitko: "V polfinalu ni slabega tekmeca, tako da bodo tekme na vrhunskem nivoju. Odločale bodo malenkosti. Igrišča so odlično pripravljena, morda pa bo o končnem zmagovalcu odločala trenutna inspiracija."

Z navdušenjem je nastope svojih varovancev pospremil selektor Aleš Škoberne, ki ima v teh dneh ogromno dela, saj se nastopi slovenskih balinarjev vrstijo iz ure v uro: "Popoldanski spored bo zelo napet. Verjamem, da lahko dvojica Kozjek in Tonejc premaga Bolgara, precej nehvaležno pa je napovedovati končni razplet v četrtfinalu natančnega zbijanja, kjer nas bo zastopal Marko Švara. Lahko mu zaželim le veliko sreče. Menim, da imamo v naši reprezentanci še dovolj energije za odločilne obračune."

Popoldanski spored
14:15 Dvojice - 1/4 finale
16:45 Natančno zbijanje - 1/4 finale
18:15 Štafetno zbijanje - finale
20:15 Posamezno + Krog - 1/2 finale + razvrstitev od 5. do 8. mesta

Članki iz rubrike