cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

sk
sk
0 03.10.2014 14:59:13

Celjanke po dodatnih metih v finale

sk
Celjske kegljavke so v polfinalu svetovnega pokala v avstrijskem Koblachu po napetem obračunu premagale Pionir iz Subotice in se prebile v finale, kjer jih čakajo Nemke iz Bamberga.
Trener Lado Gobec je v uvodni del tekme postavil klasično postavitev z Barbaro Fidel, Anjo Kozmus in Rado Savič, ki jo je postavil kot prvo igralko. Fidelova je brez velikih težav premagala Molnarjevo s 4:0 (594:522), medtem ko je Rada imela ogromno težav z izkušeno Marino Joković. V vseh nizih sta si bili zelo blizu, toda na koncu je v prvih treh naša igralka izgubila in le v zadnjem je uspela prednost unovčiti. Jokovićeva je tako dvoboj dobila s 3:1 (565:557).

Tudi v zadnjem dvoboju je bila podobna slika. Kozmusova je uvodni viz proti Renati Vilov izgubila, a ji v drugem vrnila v enaki meri. Toda v tretjem nizu je Anja močno popustila in Vilova je po zmagi s 3:1 (586:549) Pionirju prinesla vodstvo z 2:1. V drugo polovico tekme so naše krenile z 27 keglji prednosti. Nada Savič je zelo hitro zlomila odpor Sokačeve in dobila dvoboj 3:1 (601:515). Ob tem je komajda še zdržala zadnjo serijo, saj je zaradi zastrupitve imela velike težave s prebavo.

Tudi v drugih dveh dvobojih je potekal ogorčen boj za vsak kegelj in s tem za set točke. Čeprav so Celjanke dvigovale prednost v kegljih, ki je prišla celo na 100 kegljev, pa so se Srbkinje nad vodo držale z ravno osvojenimi set točkami v teh dveh dvobojih. Evi Sajko je sicer dobro kazalo za zmago, toda zaradi izvrstne predstave Zorice Barač v drugem nizu, ko je podrla kar 170 kegljev, je ostala brez nje, saj je preostala dva niza v kegljih izgubila s 563:569. Podobno pa se je razpletal tudi dvoboj med Brigito Strelec in Livio Santo. Brigita je bila vseskozi blizu, a v zadnjem nizu, ko je imela priložnost za točko, se je že zelo uveljavljena Livia izvila iz primeža in svoj dvoboj dobila s 3:1 (587:576).

Obe ekipi sta bili tako izenačeni na 4:4, zato so bili pomembni nizi. Tudi v teh je bil izid izenačen na 12 in sledili so podaljški. Vseh šest igralk, ki so bile na stezi, je imelo še dodatne tri mete. Po zaslugi zelo razpoložene Brigite Strelec, ki je podrla kar dve devetki (skupno 22, Nada 19 in Eva 17 kegljev) so naše prvakinje slavile zmago z 58:52 in se uvrstile v jutrišnji finale.

Po tekmi je strateg Celja Lado Gobec dejal: "Čeprav smo realno dosti boljša ekipa od Pionirja, lahko hitro nastopijo težave. Barbara in Nada sta po pričakovanju zanesljivo in visoko dobili, čeprav je Nada v zadnjem nizu komaj še stala na nogah. Že včeraj mi je padla skupaj, prebavne motnje so jo skoraj uničile. Medtem se ostale igralke niso znale pravočasno zbrati, da bi že prej potrdile zmago. Na vso srečo so na koncu le ostale zbrane v dodatnih metih."

To je že osmi zaporedni finale Celjank, kar je seveda spet eden od rekordov. Tam se bodo pomerile z nemško Victorio iz Bamberga, ki je z 8:0 odpravila mlade Zagrebčanke iz ekipe Zaboky.

Igralke Bresta so se v prvem polfinalnem srečanju na pokalu NBC v nemškem Öhringu pomerile z Balatonijem iz Madžarske. Madžarke so bile sicer na papirju favoriti, toda Cerkničanke so se pogumno podale v boj za zmago. V prvi tretjini se je Alenka Jakša pomerila s Horvathovo, katero je potem na polovici zamenjala Bajerjeva, ki je na koncu nekoliko omilila poraz. Alenka je dobila dvoboj s 3:1 (532:529). V drugem dvoboju je bila mlada Petra Bašek proti izkušeni Takacsevi brez kakšnih večjih možnosti in izgubila z 1:3 (527:553). Oba dvoboja v srednji tretjini sta bila izenačena in sta se končala z 2:2, s tem, da si je na koncu veliko prednost pridobila Nataša Žnidaršič-Čuk, ki je s Saghyjevo dobila s 558:578, medtem je Lidija Stevanič izgubila s Törökejevo s 563:578.

Kljub vsemu so v zadnjo tretjino ob izenačenju Cerkničanke šle s prednostjo petih kegljev. V zadnjih dvobojih se je na koncu odvijala prava dramam iz katere pa so kot srečnejše izšle Madžarke, ki so slavile s 5:3 ob prednosti le štirih kegljev. Tako Anja Bašek kot Nina Modrinjak sta imeli v roki tudi končno zmago, žal pa nista imeli sreče, na drugi strani pa so bile z njo obdarjene Madžarke iz obale nam zelo znanega Balatona.

Vodja Cerkničank Franc Gornik je po tekmi dejal: "Kaj moremo, tudi krogla je okrogla. Vseeno pa sem zadovoljen. Pač pa bomo poizkušali jutri priti do zmage. Tudi tretje mesto je velik uspeh. Prišli smo s tiho željo po polfinalu in to smo storili." 

V finale se je na evropskem pokalu v Varaždinu uspelo uvrstiti tudi Triglavu. Kranjčani so odlično začeli in na polovici tekme povedli z 2:1 in si priigrali še 77 kegljev prednosti. Prvi igralec tekme je bil s 637 keglji Janže Lužan. V drugem delu pa sta levji delež prispevala Aleš Blaž (599) in Davor Sobočan, ki je za zmago moral dobiti zadnji niz. Tega je potrdil z izvrstnimi 170 keglji, kar je bilo potem dovolj za končne zele lepe 604 podrte keglje. V finalu jih danes čaka madžarski Zalaegerszegi, ki je s 7:1 odpravil romunsko Olimpio Iasi.


Izidi slovenskih ekip
Celje - Pionir 4:4 (3440:3344, 12:12; 58:52)
Balatoni - Brest 5:3 (3298:3294, 12:12)
Rokycany (Češ) - Triglav 3:5 (3425:3511;12:12)


Članki iz rubrike