sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA/nu
STA/nu
0 08.11.2014 18:00:06

Lovrečičev dvojček za nadaljevanje niza

Grega Wernig
Celjani še naprej nadaljujejo izjemen niz tekem neporaženosti, zdaj so že pri številki 19.

Še več, po več kot treh letih jim je uspelo prvič premagati Gorico, za kar je najbolj zaslužen Anej Lovrečič, ki je v končnici tekme z dvema zadetkoma svoje moštvo obdržal na drugem mestu prvenstvene lestvice. Za goste je bil to že enajsti poraz v sezoni, s tem se močno oddaljujejo od zgornje polovice lestvice, saj za petim Zavrčem zaostajajo 17 točk.

Gostitelji so tekmo odločneje začeli, prvič pa resneje zagrozili v 18. minuti, ko je po kotu do strela prišel Igor Jugović, a za malo zgrešil cilj.

V 26. minuti je po celjskem protinapadu in podaji Benjamina Verbiča na desno stran akcijo s strelom končal Mislav Oršić, toda Vasja Simčič je dobro posredoval. To pa sta bili tudi edini nevarnejši akciji v prvem polčasu.


V uvodu drugega polčasa so bili odločnejši Primorci, ki so štirikrat poskusili prek Dejana Žigona, Amela Džuzdanovića, Ezekiela Hentyja in Sandija Arčona, a se izid ni spremenil. V 62. minuti je Simone Napoli sprožil z velike razdalje, a je žoga zletela malo mimo gola.

Čeprav so imeli Novogoričani še nekaj poskusov, pa so vse bolj začeli nase opozarjati tudi Celjani, imeli pobudo, a brez pravega zaključka.

Tega pa so le dočakali v 86. minuti, ko je Anej Lovrečič močno sprožil s 25 metrov in matiral Simčiča. Vsega dve minuti pozneje je isti igralec po Verbičevi podaji zadel še z desne strani kazenskega prostora in odločil zmagovalca.

Celje - Gorica 2:0 (0:0)

Celje - stadion Arena Petrol, gledalcev 700, sodniki: Mertik (Odranci), Smej (Fokovci) in Anželj (Tišina).
Strelec: 1:0 Lovrečič (86.), 2:0 Lovrečič (88.).
Celje: Kotnik, Jakolić (od 85. Žurej), Krajcer, Vidmajer, Klemenčič, Vrhovec, Jugović (od 66. Lovrečič), Oršić, Verbič, Ahmedi, Sunny (od 71. Djermanović).
Gorica: Simčič, Jogan, Napoli, Širok, Pasqualini, Žigon (od 82. Innocenti), Vetrih, Džuzdanović (od 57. Arčon), Denilton, Makinwa (od 73. Majcen), Henty.
Rumeni kartoni: Krajcer; Henty, Vetrih, Arčon.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike