cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

sm
sm
0 03.10.2014 19:24:32

Tonejc in Kozjek odločno do finala

sm
Finalni spopad evropskega balinarska prvenstva v štafetnem zbijanju je napolnil koprsko balinarsko dvorano Bonifika, ki je na koncu z aplavzom pozdravila zmago francoske dvojice Micoud – Chirat.
Finale štafetnega zbijanja na evropskem balinarskem prvenstvu se slovenski dvojici ni izšel po načrtih. Aleš Borčnik in Anže Petrič sta izgubila s Francozoma Alexandrom Chiratom in Jeremyem Micoudom z 52/61:56/60 in se morala zadovoljiti z srebrnim odličjem.

"Čestitke Francozoma, zasluženo sta zmagala z odličnim rezultatom. Midva sva malce slabše začela, potem sva se nekako ujela, tekmeca do polovice dvoboja nista zgrešila niti ene krogle in sva zaostajala že za tri točke. Uspela sva se malce približati, toda nasprotnika sta finale uspešno pripeljala do konca,"
je povedal Aleš Borčnik, ki ga jutri čaka še veliki finale hitrostnega zbijanja proti Italijanu Roggeru.

Brez finalnega nastopa v natančnem zbijanju je ostal Marko Švara, ki je s 14 točkami precej zaostal za najboljšo četverico, a je ob debitantskem nastopu na članskih evropskih prvenstvih s končnim sedmim mestom vendarle upravičil vpoklic v izbrano vrsto. "Na začetku sem prevečkrat zgrešil in nato nisem mogel ujeti konkurentov. Hvala navijačem za podporo s tribun," po koncu nastopa dejal Švara.

Bolj veselo je bilo v slovenskem taboru po večernih polfinalih igre v krog in posameznikov. Najprej je Dejan Tonejc z odlično igro v krogu ugnal Monačana Lottoja z 28:23, pol ure kasneje pa se je uvrstitve v jutrišnji veliki finale veselil še Jure Kozjek, ki je imel precej več dela s Hrvatom Marčeljo, a je slednji po dobri uri in pol igre klonil z 9:5. Tonejca v bitki za zlato čaka Italijan Bruzzone, medtem ko se bo Kozjek za mesto na najvišji stopnički zmagovalnega odra pomeril z izjemnim Francozom Garcio.

Sobotni spored
08.30 dvojice - polfinale + dvoboj za 5. mesto
11.00 natančno zbijanje - finale
13.30 posamezno + igra v krog - finale
15.30 dvojice - finale
18.00 hitrostno zbijanje - finale
20.30 zaključek prvenstva in slavnostna večerja (Žusterna)

Članki iz rubrike