profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sm
sm
0 05.10.2014 00:46:31

Borčnik in Kozjek evropska prvaka

Aleš Borčnik
Nikola Miljković
V Kopru se je končalo evropsko prvenstvo v balinanju. Slovenska junaka sta postala Aleš Borčnik v hitrostnem zbijanju in Jure Kozjek v igri posameznikov, ki sta se ovenčala z naslovoma evropskih prvakov.
Prvi je do zlata prišel Kozjek, ki je v igri posameznikov premagal Francoza Romaina Garcio z 11:6. Zmaga Kozjeka kljub Francozovemu trudu ni bila nikoli vprašljiva. Kozjek je v finalu vodil že s 7:1, Francozu sicer dovolil, da se je približal na tri točke, najkasneje pri vodstvu z 10:4 pa je bilo jasno, da bo pred več kot 500 gledalci na koprski Bonifiki zadonela slovenska športna himna - Avsenikova Golica.

"Tekma je bila čudna. Francoz je slabo bližal, sam pa sem izkoristil vse priložnosti, ki sem jih imel. Sicer sva stara znanca, danes sem pač zmagal jaz, čeprav je vsaka partija zgodba zase," je po tekmi povedal evropski prvak iz Sneberij in dodal, da glede na visoko vodstvo v finalu niti ni bilo odločilnih metov: "V zadnjem setu sem potreboval le še točko, to bom pa 'ja' naredil."

Avsenik je po zvočnikih dvorane v Kopru zadonel tudi v zadnji disciplini, hitrostnem zbijanju. Borčnik je v finalu ugnal Italijana Maura Roggera s 47:39. Pri tem je slovenski reprezentant navdušil z natančnostjo.


"Zelo sem vesel zmage. Začel sem točno tako, kot sem si zamislil. Želel sem si samo ne zgrešiti. V prvih dveh minutah in pol sem zadel 24 od 25 metov, Italijan je grešil, sam pa sem dosegel zelo dober izid in naredil kar 51 metov," je po zlatu povedal še eden od slovenskih junakov v Kopru.

Prvi je popoldan nastope končal Dejan Tonejc, ki je osvojil srebro v igri v krog. Tonejc in Borčnik pa sta bila srebrna tudi med dvojicami. Slovenca sta izgubila finale dvojic proti Francozoma Alexandru Chiratu in Fredericu Poyetu po dodatnem obratu z 8:9 in osvojila srebrno medaljo. V dramatičnem finalu sta Slovenca vodila že s 7:0, a Francozoma dovolila izenačenje na 7:7 in v končnici z 8:7 na 8:8. Nosilca zlatih medalj je zato odločil šele dodatni obrat oziroma podaljšek, kjer pa so se Slovencema zatresle roke in srečno sta do zmage prišla tekmeca. "V igri dvojic lahko vodiš tudi z 12:0 in izgubiš, če je do konca še ura in pol," je bil kratek Kozjek in dodal, da sta bila Francoza v končnici pač boljša.

Že v petek sta Aleš Borčnik in Anže Petrič osvojila srebro v štafeti. Prihodnje leto se bodo balinarji zbrali na svetovnem prvenstvu na Reki.

Članki iz rubrike